Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA Panorama (33): MVP adayı Luka Doncic – Bones Hyland, üç yıl önce hayatını kurtaran itfaiye çalışanlarını ağırladı ve 21 sayısıyla galibiyetin mimarı oldu

NBA’de 70’li maç sayılarına ulaştığımız bir dönemde Dallas Mavericks ve Luka Doncic, playoff öncesi basketbol severlere keyif, rakiplerine gözdağı veriyor. Denver Nuggets’ın çaylağı Bones Hyland’ın Wells Fargo Center’daki duygusal akşamı ve Türk temsilcilerimizin 2021-22 sezonu skor performansı, 33. NBA Panorama’nın diğer konu başlıkları.

1) MVP kalibresinde performans gösteren Luka Doncic

43-26 derecesiyle Batı Konferansı’nda beşinci sırada bulunan ve dördüncü sıradaki Utah Jazz ile galibiyet yüzdesini eşitleyen Dallas Mavericks, NBA’deki en formda takımlardan biri. Mavs, son 17 maçta 14 galibiyet alırken Spencer Dinwiddie takasından beri 10-2 dereceye sahipler.

Net reyting istatistiğinde 100 pozisyon başına +3.2 ile lig genelinde dokuzuncu sırada bulunan Dallas’ta Luka Doncic, sallantıda başladığı sezonu MVP kalibresinde bir performansla sonlandırıyor.

Luka Doncic, 2022 yılında Phoenix Suns’ın ardından en iyi dereceye sahip, herkesin belirli görev tanımına sahip olduğu, birbirini tamamlayan bir takıma liderlik ediyor. %45.5 saha içi yüzdesiyle 28.2 sayı, 9.3 ribaund, 8.6 asist, 1.2 top çalma, 4.5 top kaybı ortalamalarıyla oynayan Doncic, bu sezon maç başına 28+ sayı – 8+ ribaund – 8+ asist istatistikleriyle oynayan tek isim.

Luka Magic: 37 sayı & 9 ribaund & 9 asist:

Jalen Brunson, Spencer Dinwiddie, Dorian Finney-Smith, Maxi Kleber, Dwight Powell ve diğer tamamlayıcı oyuncular, özellikle Dallas Mavericks’teki gibi iyi bir mühendislikle optimize edildikleri zaman değerli basketbolcular ancak Luka Doncic, NBA’de yalnızca LeBron James’te tanık olduğumuz tarz bir “güneş sisteminin güneşi” performansı sergiliyor.

Washington Wizards formasıyla son 10 maçında %26.6 saha içi oranıyla 8.3 sayı ortalaması bulunan Spencer Dinwiddie, Dallas formasıyla parkeye çıktığı 12 maçta %50 isabetle 17.9 sayı, 4.3 asist ortalamaları yakaladı. İlaveten üst üste iki maç kazandıran üçlük kaydetti.

#PhantomCam’de Dinwiddie’nin maç kazandıran basketi:

2) Bones Hyland’ın kalp burkan hikayesi ve gurur gecesi

Denver Nuggets’ın zaman zaman skorer potansiyelini ortaya koyan ama istikrar yakalamakta zorlanan çaylağı Bones Hyland, Philadelphia 76ers deplasmanında unutulmayacak bir akşam yaşadı.

21 yaşındaki basketbolcuyu seyretmeye, üç yıl önce hayatını kurtaran Wilmington İtfaiye Teşkilatı’ndan 40 görevli ve memleketi Delaware’dan 600 civarı tanıdığı geldi. Bones Hyland 2019’de lisede basketbol oynarken, Delaware’daki evlerinde çıkan yangında Wilmington İtfaiye Teşkilatı’nın yardımı sayesinde kurtuldu.

O gün büyükannesini ve kuzenini kaybeden Hyland, NBA sahnesinde 21 sayı, 4 ribaund, 2 asistle galibiyette önemli pay sahibi olduğu bir maçta hayatını kurtaran itfaiye çalışanlarını ağırladı. Maçın ardından basın toplantısında duyguları sorulan Bones Hyland, göz yaşlarına hakim olamadı.

Sergen Kumaş’ın kamerasında Bones Hyland’ın duygusal anları:

İtfaiye Teşkilatı, Hyland’a ceket hediye etti:

Hyland, hemşehri misafirleriyle buluştu:

Bu sezon 57 maçta 1.8 üçlük isabetiyle 9.3 sayı, 2.8 ribaund, 2.3 asist ortalamaları yakalayan Hyland, Denver Nuggets’ta ve NBA’de önemli kısa skorerlerden biri olacağının sinyallerini veriyor.

3) Sezon başından beri en çok skor kaydeden Türk oyuncu Cedi Osman

NBA’de iyi sezon başlangıcının ardından istikrar sağlayamayan ve James Harden takasıyla süresi azalan Furkan Korkmaz, son üç maçta parkeye çıkma şansı bulamadı.

Christian Wood’un hastalığı geçtiğinden beri Houston Rockets’ta üç maçta 61 dakika süre bulan Alperen Şengün, toplam 21 sayı – 13 ribaund – 5 asistle sessiz bir dönem geçiriyor. Cedi Osman ise Chicago Bulls mağlubiyetinde 5/14 saha içi isabetiyle 14 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 2 top çalmayla oynadıktan sonra Los Angeles Clippers karşılaşmasında, sekiz dakika süre buldu.

Alperen’in potaya gitme ısrarı:

Öte yandan Her Şey NBA muhabiri Sergen Kumaş’ın Basketball Reference’tan derlediği veriler ışığında, 2021-22 sezonunda NBA’deki Türk temsilcilerimizin kaydettiği toplam sayılar şu şekilde: Cedi Osman 615, Alperen Şengün 547, Furkan Korkmaz 469 ve Ömer Faruk Yurtseven 279.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.