Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 30. hafta heyecanı başlıyor: Trabzonspor, Çaykur Rizespor deplasmanında – Fenerbahçe’nin konuğu İttifak Holding Konyaspor

Süper Lig’de 30. hafta heyecanı, bugün (18 Mart) oynanacak Çaykur Rizespor-Trabzonspor ve VavaCars Fatih Karagümrük-Yukatel Kayserispor karşılaşmaları ile başlıyor. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

Trabzonspor, Çaykur Rizespor deplasmanında

Trabzonspor, bugün (18 Mart) Çaykur Rizespor ile kozlarını paylaşacak. Çaykur Didi Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak. Mücadeleyi, Volkan Bayarslan yönetecek. 

Bordo-mavililer, ligde oynadığı 29 karşılaşmada topladığı 70 puan ile liderlik koltuğunda oturuyor. Abdullah Avcı’nın ekibi, bu karşılaşmalarda rakip filelere 56 gol atarken kalesinde ise yalnızca 23 gol gördü.

Son 13 haftadır yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor, geçen hafta sahasında konuk ettiği Göztepe’yi 4-2 ile geçmişti. Bordo-mavililer, bu hafta oynayacağı Çaykur Rizespor maçından da üç puan çıkartarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmak istiyor. Trabzonspor, rakibi ile ligde oynadığı son 10 karşılaşmada sekiz galibiyet ve iki beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Öte yandan Abdullah Avcı’nın öğrencileri, ligde çıktığı son 17 deplasman maçında da rakip fileleri sarsmayı başardı. Avcı’nın bu maçtaki en önemli gol ayağı ise Edin Visca olacak. Visca, son altı karşılaşmada dört kez fileleri sarstı ve takımının toplam 16 puan kazanmasına katkıda bulundu. 

Küme düşme hattında yer alan Çaykur Rizespor, Süper Lig’de oynadığı son yedi karşılaşmadan sadece bir puan toplayabildi. Rizespor, Trabzonspor’u konuk ettiği son dört lig maçını da kazanamadı.  

Beşiktaş’ın konuğu Atakaş Hatayspor

Beşiktaş, yarın (19 Mart) Atakaş Hatayspor ile karşılaşacak. Vodafone Park Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Mücadeleyi, Yasin Kol yönetecek. 

Önder Karaveli yönetimindeki Beşiktaş, son 13 haftada sadece 24 puan toplayabildi. Siyah-beyazlılar, ligde oynadığı 29 karşılaşmada ise topladığı 45 puan ile lider Trabzonspor’un 25 puan gerisinde sekizinci sırada yer alıyor.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Yukatel Kayserispor’a elenerek hayal kırıklığı yaratan, ardından Medipol Başakşehir ile oynadığı maçta sahadan 2-2’lik beraberlik ile ayrılan Beşiktaş, son olarak dev derbide Galatasaray ile kozlarını paylaştı. Siyah-beyazlılar, rakibine 2-1 mağlup olarak ilk dört yarışında büyük yara aldı. Dokuz maçlık yenilmezlik serisi Galatasaray deplasmanında sona eren Beşiktaş, Atakaş Hatayspor’u yenerek moral bulmak amacında. Beşiktaş, geçen sezon rakibini ağırladığı maçı 7-0’lık skor ile kazanmıştı. Önder Karaveli’nin öğrencileri, aynı zamanda evinde oynadığı son altı lig maçında da yenilgi yüzü görmedi. Öte yandan siyah-beyazlılar, bu sezon oynadığı 29 maçın sekizini kaybederek kötü bir görüntü çizdi. Beşiktaş, şampiyon olarak tamamladığı 2020-2021 sezonunda yalnızca sekiz mağlubiyet almıştı.

Ömer Erdoğan’ın çalıştırdığı Atakaş Hatayspor ise 29 haftası tamamlanan ligde topladığı 45 puan ile sekizinci sırada yer alıyor. Son üç haftadır yenilgi yüzü görmeyen Ömer Erdoğan’ın öğrencileri, sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşmada Beşiktaş’ı 1-0 ile geçmişti. 

Galatasaray’da hedef üç puan

Galatasaray, 20 Mart Pazar günü Gaziantep FK ile kozlarını paylaşacak. Kalyon Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 16.00’da başlayacak. Mücadeleyi, Arda Kardeşler yönetecek. 

Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine Domenec Torrent’i getiren Galatasaray, İspanyol çalıştırıcı yönetiminde çıktığı dokuz karşılaşmada üç galibiyet aldı. Sarı-kırmızılılar, 29 haftası tamamlanan ligde topladığı 38 puan ile 11. sırada bulunuyor.  

Galatasaray, dün Avrupa’nın dev kulüplerinden Barcelona ile sahasında kozlarını paylaştı. Öne geçtiği karşılaşmada rakibine 2-1 yenilen sarı-kırmızılılar, Avrupa kupalarına veda etti. Ancak Barcelona karşısındaki mücadelesi ile alkış toplayan Galatasaray, geçen hafta oynanan derbide Beşiktaş’ı da mağlup etmeyi başarmıştı.

Galatasaray, Gaziantep FK ile oynadığı beş lig maçında dört galibiyet ve bir beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Domenec Torrent’in öğrencileri, son 10 lig maçında da kalesini gole kapatamadı. Torrent’in bu maçtaki en büyük kozu ise Kerem Aktürkoğlu olacak. Kerem, bu sezon çıktığı 43 karşılaşmada 11 gol ve yedi asistlik performans ortaya koydu. 

Erol Bulut’un çalıştırdığı Gaziantep FK ise 29 haftası tamamlanan Süper Lig’de topladığı 37 puan ile 14. sırada yer alıyor. Son altı haftadır galip gelemeyen Gaziantep FK, bu maçların dördünde ise sahadan eli boş ayrılan taraf oldu. 

Fenerbahçe, İttifak Holding Konyaspor’u konuk edecek

Fenerbahçe, 20 Mart Pazar günü İttifak Holding Konyaspor ile karşılaşacak. Ülker Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Mücadeleyi, Halil Umut Meler yönetecek. 

Sarı-lacivertliler, Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra çıktığı 11 maçta sadece 22 puan topladı. İsmail Kartal yönetiminde son beş maçta yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe, ligde topladığı 50 puan ile üçüncü sırada yer alıyor.

Süper Lig’de zirve yarışından kopan, Ziraat Türkiye Kupası’na ise çeyrek final aşamasında veda eden Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde ise karşılaştığı Slavia Prag’a her iki maçta yenildi ve turnuvaya play-off turunda veda etti. Ancak İsmail Kartal’ın öğrencileri, son haftalarda oldukça formda. Uzun süre 10 kişi oynadığı karşılaşmada Trabzonspor ile berabere kalan Fenerbahçe, geçen hafta Aytemiz Alanyaspor deplasmanından 5-2’lik galibiyet ile döndü. İttifak Holding Konyaspor engelini de kayıpsız geçmenin planlarını yapan sarı-lacivertliler, rakibini konuk ettiği son 20 lig maçının 17’sini kazanmayı başardı.

İsmail Kartal’ın İttifak Holding Konyaspor karşısındaki en büyük kozlarından biri, genç futbolcu Arda Güler olacak. Süper Lig tarihinde gol atan en genç Fenerbahçeli futbolcu olan Arda (17 yaş, 16 gün), OPTA verilerine göre, bu sezon sahada kaldığı her 54 dakikada bir golde pay sahibi oldu. 

İlhan Palut’un İttifak Holding Konyaspor’u ise bu sezon harikalar yaratıyor. İlhan Palut’un öğrencileri, 29 haftası tamamlanan Süper Lig’de topladığı 55 puan ile ikinci sırada yer alıyor. Öte yandan yeşil-beyazlılar, Fenerbahçe ile oynadığı son dört lig maçının üçünü kazanmayı başardı. 

Süper Lig’in 30. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

18 Mart Cuma

Çaykur Rizespor-Trabzonspor 

VavaCars Fatih Karagümrük-Yukatel Kayserispor 

19 Mart Cumartesi

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Kasımpaşa

Göztepe-Aytemiz Alanyaspor

Adana Demirspor-Medipol Başakşehir

Beşiktaş-Atakaş Hatayspor

20 Mart Pazar

Fraport-TAV Antalyaspor-GZT Giresunspor

Demir Grup Sivasspor-Altay

Gaziantep FK-Galatasaray

Fenerbahçe-İttifak Holding Konyaspor

Süper Lig’de 30. hafta öncesinde oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler