Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkan Saylan Sokağı tartışması – Arnavutköy halkı: “Mücadelemize devam edeceğiz”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin mart ayı toplantılarında, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adının Beşiktaş’a bağlı Arnavutköy Mahallesi’nde oturduğu sokağa verilmesi teklifi AKP’li meclis üyelerinin oyları ile reddedildi. Meclis’te çıkan ret kararı sosyal medyada gündem oldu. Medyascope, Arnavutköy’deki Karakavak Sokağı’nın adının “Türkan Saylan Sokağı” olarak değiştirilmesinin reddedilmesini Arnavutköy sakinlerine sordu.

Haber: Ali Deniz Çakır

Kamera- kurgu: Ayşegül Karagöz

Türkan Saylan’ın evinin bulunduğu Beşiktaş’a bağlı Arnavutköy Mahallesi’ndeki Karakavak Sokağı’nın adının “Türkan Saylan Sokağı” olarak değiştirilmesi, İBB Meclisi’nde AKP’li Meclis üyelerinin oyları ile reddedildi.

“Siyasi bir karar, doğru bulmuyorum”

Arnavutköy’de mikrofon uzattığımız ve Türkan Saylan’ı tanıyan bir vatandaş, Saylan’ın isminin sokağa verilmemesinin siyasi bir karar olduğunu düşündüğünü belirtti.

Türkan Saylan’ın Karakavak Sokağı’nda bir evi olduğunu hatırlatan vatandaş, sokağa Türkan Saylan isminin verilmesinin Arnavutköy halkı için ayrı bir anlam taşıdığını dile getirdi.

“Atatürk’e bağlı sayılı profesörlerdendi”

Medyascope‘a konuşan başka bir vatandaş ise teklifin reddedilmesinin nedeninin, Atatürk’e karşı olan insanların yaptığı algı operasyonu olduğunu iddia etti.

Türkan Saylan’ın hayatı boyunca her kesimden insana yardım ettiğini belirten vatandaş, “Türkan Saylan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olan, bu ülkenin sayılı profesörlerinden biriydi” dedi.

“Mücadelemize devam edeceğiz”

Arnavutköy sakini başka bir vatandaş, İBB Meclisi’nden çıkan kararın kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını fakat Karakavak Sokağı’nın adının ilerleyen zamanlarda Türkan Saylan olarak değişeceğini düşündüğünü dile getirdi.

Yıllardır bu mücadelenin bir parçası olduğunu belirten vatandaş, “Sokağın ismi ‘Türkan Saylan’ olana kadar mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.