Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: “Faiz ve kur odağında sığ bir alanın içinde sıkışan Türkiye ekonomisini kurtardık”

Antalya’da konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Faiz ve kur odağında sığ bir alanın içinde sıkışan Türkiye ekonomisini kurtardık, elhamdülillah” dedi.

“Yurtdışına ‘Bu ülkeye yatırım yapmaya gelin’ diye gidiyoruz”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Antalya’daki Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) İş Zirvesi’nde konuştu. “Ayağımızın tozuyla Londra’dan geldik” diyen Bakan Nebati, görüşmelerinin çok verimli geçtiğini söyledi. Nebati, şöyle devam etti: “Yurtdışına ülkemizi şikâyet etmek için değil, ‘Bu ülkeye yatırım yapmaya gelin, bu ülkede can, mal, ırz ve inanç güvenliği sağlandığı için, bu ülkede kambiyo rejimine inanarak gelin, temel insan haklarına öncelik veren, özgürlüklerden asla taviz vermeyen bir ülke olarak gelin’ diye gidiyoruz. Ulusal çıkarlarımıza halel getirmeyecek şekilde her türlü özveride bulunacağımızı ve sizlerle birlikte işbirliği yapacağımızı söylemek için gidiyoruz. Çünkü biz bu ülkeye, bu ülkenin topraklarına inanarak gidiyoruz… Hiç merak etmeyin bu ülke güçlü bir ülke. Bu ülkeye güveniyorlar. Şeffafız, açıksözlüyüz, inançlıyız, kararlıyız. Sorunlarımızı biliyoruz. Sorunlarımızın üstesinden gelecek her türlü enstrümanı uygun bir zamanda kullanabileceğimizi ve adımlarımızı da buna göre atacağımızı bilerek gidiyoruz.

“Bu ülkeye güvenin”

“Bu ülkeye güvenin. Milli para birimimize lütfen güvenin” diyen Nebati, “Faiz ve kur odağında sığ bir alanın içinde sıkışan Türkiye ekonomisini kurtardık, elhamdülillah” dedi.

“Ekonomi sadece rakam değil, beklentilerdir, umuttur”

Ekonominin sadece rakamdan ibaret olmadığını söyleyen Nebati, “Ekonomi sadece rakam değil, beklentilerdir, umuttur, geleceği görebilmedir, yaptığınız işe inanmak demektir. Vatanınıza, bayrağınıza inanmak demektir. Çocuklarıma çok iyi bir gelecek bırakacağım umudunu taşımak demektir. Geçmişin sıkıntılarını sürekli paylaşmak demek değildir. Geleceğin umutlarını, geleceğin güzelliklerini, vücudunuzun her alanında, sadece gözlerinizde değil, hücrelerinizde hissedecek enerjiyle tanımlarsınız. Sabah uyandığınız zaman, ‘Ben iyi ki bu ülkede doğmuşum’ demek. İşinize giderken ‘İyi ki bu yollardan geçiyorum’ demektir” diye konuştu.

“250 milyar dolar ihracat hedefini aşacağız”

21. yüzyılın Türkiye’nin yüzyılı olacağını söyleyen Nebati, “Hedeflerimize ulaşmak için aralıksız çalışıyoruz. Potansiyelimizin farkındayız, fırsatları takip ediyoruz. Bu yıl 250 milyar dolar ihracat hedefini aşacağız. Türk ekonomisini üretim odaklı olarak ileriye taşıyoruz” diye devam etti.

Enflasyonla mücadele ediyoruz

Enflasyonla mücadele konusunda da açıklamalarda bulunan Nebati, “Enflasyonla mücadele ediyoruz. Petrol fiyatları yükseldi, enflasyona olumsuz etki yapıyor farkındayız. Bunları gizlemiyoruz ama mücadelemizden asla geri adım atmıyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.