Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 30. hafta heyecanı başladı: Çaykur Rizespor, lider Trabzonspor’a ligdeki ikinci yenilgisini tattırdı

Süper Lig’de 30. hafta, dün (18 Mart) oynanan karşılaşmalar ile başladı. Küme düşme hattında yer alan Çaykur Rizespor, sahasında konuk ettiği Trabzonspor’u 3-2 mağlup etti. Çaykur Rizespor, Trabzonspor filelerine attığı üç golü de penaltı vuruşlarından kaydetti. Günün diğer maçında VavaCars Fatih Karagümrük ile Yukatel Kayserispor kozlarını paylaştı. Emre Mor’un üç gol atarak yıldızlaştığı karşılaşmada VavaCars Fatih Karagümrük, rakibini 3-0 mağlup etmeyi başardı.

Çaykur Rizespor, Trabzonspor’u son dakikada yıktı

Lider Trabzonspor, Süper Lig’in 30. hafta maçında Çaykur Rizespor ile kozlarını paylaştı. Çaykur Didi Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maçın ilk net gol pozisyonunu konuk ekip yakaladı. 19. dakikada Ponck’tan seken topu önünde bulan Edin Visca, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı Gökhan Akkan’a nişanladı. Öte yandan dakikalar ilerledikçe kar yağışının şiddetini artırması, zeminin ağırlaşmasına neden oldu. İlk yarı ise golsüz eşitlik ile sona erdi. 

Çaykur Didi Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın ikinci yarısına Trabzonspor gol ile başladı. 48. dakikada Djaniny’nin pasında top ile buluşan Abdülkadir Ömür, sol ayağı ile yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı filelere yolladı. Ancak Trabzonspor’un gol sevinci kısa sürdü. Ev sahibi, 59. dakikada Holmen’in Anthony Nwakaeme’nin müdahalesinin ardından yerde kalması ile penaltı kazandı. Kazanılan penaltı vuruşunda beyaz noktanın başına geçen Pohjanpalo, skorda dengeyi sağlayan isim oldu. Mavi-yeşilliler, Pohjanpalo’nun golünden sadece beş dakika sonra bir penaltı daha kazandı. Hakem Volkan Bayarslan, VAR tavsiyesinin ardından kenara geldi ve Denswil’in ceza sahası içinde topa eliyle müdahale ettiğini gerekçe göstererek beyaz noktayı gösterdi. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Pohjanpalo, kendisinin ve takımının maçtaki ikinci golünü kaydetti. Karşılaşmadaki gol yağmuru bununla da sınırlı kalmadı. Dakikalar 70’i gösterdiğinde Edin Visca’nın pasında top ile buluşan Djaniny, yaptığı vuruşta kaleci Gökhan Akkan’ı avladı ve skora yeniden denge getirdi. Müsabakanın son dakikaları ise nefesleri kesti. 90+5. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Pohjanpalo, Gedson Fernandes’in nefis pasında kaleci Erce Kardeşler ile karşı karşıya kaldı. Finlandiyalı santrfor, Erce’yi geçip topu filelere yollamak istediği sırada genç kalecinin müdahalesiyle yerde kaldı. Volkan Bayarslan, bu pozisyonun ardından Çaykur Rizespor lehine üçüncü kez beyaz noktayı gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Pohjanpalo, maçtaki üçüncü penaltı golünü kaydederek takımını galibiyete taşıdı.

Küme düşme hattında yer alan Çaykur Rizespor, 3-2’lik galibiyetin ardından puanını 26’ya çıkardı. Ligde ikinci yenilgisini alan lider Trabzonspor ise 70 puanda kaldı. 

Trabzonspor, Süper Lig’de Abdullah Avcı yönetiminde ilk kez bir deplasman maçında üç golü Çaykur Rizespor’dan yedi.

Süper Lig’in 30. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Çaykur Rizespor 3-2 Trabzonspor 

VavaCars Fatih Karagümrük 3-0 Yukatel Kayserispor 

Süper Lig’in 30. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

19 Mart Cumartesi

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Kasımpaşa

Göztepe-Aytemiz Alanyaspor

Adana Demirspor-Medipol Başakşehir

Beşiktaş-Atakaş Hatayspor

20 Mart Pazar

Fraport-TAV Antalyaspor-GZT Giresunspor

Demir Grup Sivasspor-Altay

Gaziantep FK-Galatasaray

Fenerbahçe-İttifak Holding Konyaspor

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.