Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (20 Mart 2022) – Nevroz’da hangi mesajlar verildi,  Diyarbakır’daki Nevroz programında neler var? | Zeyyat Ceylan ve Ufuk Çeri yorumladı

Nevroz kutlamaları İstanbul’da, “Şimdi kazanma zamanı” sloganıyla Yenikapı Meydanı’nda yapıldı. İstanbul’da etkili olan soğuk havaya rağmen binlerce kişi kutlama için miting alanında buluştu. Kutlamada Nevroz bileşenleri adına Türkçe ve Kürtçe ortak açıklama yapıldı. Açıklamada “Emperyalist sömürgecilik ve hegemonya savaşlarını ve işgalleri reddediyoruz” denildi. Öte yandan, Nevroz kutlaması sırasında 20’ye yakın kişi gözaltına alındı. Kutlamayı izlemek üzere Yenikapı’da bulunan gazeteci Hayri Tunç da Twitter hesabından yaptığı açıklamada gözaltına alındığını duyurdu. Diyarbakır’da ise Nevroz yarın (21 Mart) kutlanacak. Haber Hafta Sonu’nda bu akşam Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan ile Diyarbakır’daki Nevroz programını, Medyascope muhabiri Ufuk Çeri ile İstanbul’daki Nevroz kutlamasını konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.