Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: “Yatırımcılara bürokratik engeller çıkaranlarla mücadele edeceğiz”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, memleketi Şanlıurfa’da açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, “Yatırımcımızın önünü kesenlerle mücadele etmeyi biliriz. Bürokratik engeller çıkaranların önünde biz duracağız” diye konuştu.

Şanlıurfa’da açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati konuşmasına, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek başladı.

Bakan Nebati, “Yatırımcımızın önünü kesenlerle mücadele etmeyi biliriz. Bürokratik engeller çıkaranların önünde biz duracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bürokratik oligarşiye olan savaşında en önde giden akıncılar olarak bizi görebilirsiniz. Bu engellerin önünde biz dururuz. Gerek kamu-özel işbirliği projeleriyle gerek doğrudan yatırımlarla biz bunu yapacağız” diye konuştu.

“20 yıldır hangi problemi çözmedik?”

Enflasyon baskısı altında olunduğunu belirten Nebati, “20 yıldır hangi problemi çözmedik?” diyerek şöyle devam etti:

“2020’de dünya küçülürken Türkiye büyüdü, 2021’de çift haneli yüzde 11’lik bir büyümeyi sağladı. Şu anda enflasyonun baskısı altındayız. Halledeceğiz. 20 yıldır hangi problemi çözmedik. 20 yıldır çok daha devasa problemlerin üstesinden geldik. Çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz ve enflasyonla nasıl mücadele edileceğini en iyi bilenlerdeniz. Bu ülkede iki yıl önce salgın başladığında ‘Bu ülke öldü, bitti, yandı’ diyenler, iki yıl içindeki büyümeyi, gelişmeyi gördükçe kafalarını duvarlara vurdu.”

“Döviz fiyatları makul gidiyor”

Nureddin Nebati, “Döviz fiyatları makul gidiyor, bu defa başladılar sormaya ‘Niye makul gidiyor, ne yapıyorsunuz?’ Millet, Türk Lirası’na güvenmeye başladı. Girişimcilerimiz iş yaparken enflasyonun üzerindeki bir faizle değil enflasyonun çok ama çok altındaki oranlarla iş yapmayı öğrendi. Millet, Türk Lirası’nın gücünün farkına vardı” diye ekledi.

AKP iktidarının 20 yıl boyunca her alanda birçok şey yaptığını savunan Nebati, “Türkiye güçlü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile daha da güçlü. Projeleri raflarda dursun diye yazmadık çizmedik, uygulansın diye çalışarak yerine getirdik. Şanlıurfa’ya, Viranşehir’e yüzlerce projeyle geldik, gelmeye de devam edeceğiz” dedi.

Bakan Nebati iktidarın icraatlarını şöyle sıraladı:

“Gıda maddelerinde KDV’yi yüzde 8’den 1’e düşürdük, tarımsal abonelerde elektrikte KDV’yi yüzde 18’den yüzde 8’e düşürdük. Güneş enerjisi santralleriyle, size net olarak bir şey söyleyeyim, üç yıl içinde Şanlıurfa’da enerji ihtiyacı tarımsal abonelerde sıfırlanmış olacak. Ürettiğiniz fazla elektriği de satacaksınız. Üç yıl içinde çiftçilerimiz bir daha elektrikle ilgili ‘Şu problemi yaşadım, fatura problemi yaşıyorum, elektriğim kesildi, karşılayamıyorum, yüksek geldi’ demeyecek. Size yarın açıklayacağımız koşullarla öylesine imkanlar vereceğiz ki Viranşehir, Şanlıurfa ve Türkiye güneş enerjisini kendisi üretecek. Kendisi üretecek ve ürettiği güneş enerjisiyle de tarımsal üretimde inşallah patlama yapacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.