Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 30. hafta heyecanı devam ediyor: Beşiktaş ile Atakaş Hatayspor berabere kaldı

Süper Lig’de 30. hafta heyecanı, dün (19 Mart) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Atakaş Hatayspor ile 1-1 berabere kaldı. Siyah-beyazlıların golünü Michy Batshuayi kaydederken, Atakaş Hatayspor’un golünü ise Saba Lobjanidze attı. Günün diğer maçlarında Adana Demirspor, sahasında Medipol Başakşehir’i 2-1, Aytemiz Alanyaspor ise deplasmanda Göztepe’yi 2-0 mağlup etti. Kasımpaşa, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor deplasmanından 2-0’lık galibiyet ile ayrıldı.

Beşiktaş, Atakaş Hatayspor’a takıldı

Beşiktaş, Süper Lig’in 30. haftasında Atakaş Hatayspor ile kozlarını paylaştı. Vodafone Park Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmaya siyah-beyazlılar çok hızlı başladı. Maçın henüz 1. dakikasında Rachid Ghezzal’ın harika pasına hareketlenen Cyle Larin, yaptığı vuruşta çerçeveyi tutturamadı. Siyah-beyazlılar, yoğun kar yağışı altında oynanan karşılaşmanın 16. dakikasında öne geçti. Ghezzal’ın pasında top ile buluşan Michy Batshuayi, ceza sahası içinde yaptığı düzgün vuruş ile takımını öne geçiren isim oldu. Dakikalar ilerledikçe oyuna ortak olan Atakaş Hatayspor ise 41. dakikada skorda dengeyi sağladı. Ceza sahasının solunda kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Saba Lobjanidze, sağ uzak köşeye nefis bir vuruşa imza attı ve bu sezon ligdeki sekizinci golünü kaydetti. Karşılaşmanın ilk yarısı, Batshuayi ve Lobjanidze’nin karşılıklı golleri ile 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya Rachid Ghezzal’ın yakaladığı gol fırsatı ile başlayan Beşiktaş, 52. dakikada ise Michy Batshuayi ile mutlak bir gol pozisyonundan faydalanamadı. Güven Yalçın’ın pasına hareketlenen Belçikalı yıldız, altıpas bölgesinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı üstten auta attı. Batshuayi, 59. dakikada ise Josef de Souza’nın kaleye giden vuruşunu istemeyerek de olsa dışarı gönderen isim olarak kayıtlara geçti. Karşılaşmanın kalan dakikalarında istediği futbolu sahaya yansıtmakta zorlanan Beşiktaş, Atakaş Hatayspor karşısında bir puana razı oldu. 

Atakaş Hatayspor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, son üç haftada yedinci puan kaybını yaşadı. Ömer Erdoğan’ın öğrencilerinin ise yenilmezlik serisi dört maça çıktı. 

Beşiktaş karşısında 11 kurtarış yapan Atakaş Hatayspor kalecisi Munir Mohamedi, Süper Lig kariyerinin en yüksek sayısına ulaştı.

Süper Lig’in 30. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Çaykur Rizespor 3-2 Trabzonspor 

VavaCars Fatih Karagümrük 3-0 Yukatel Kayserispor 

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor 0-2 Kasımpaşa

Göztepe 0-2 Aytemiz Alanyaspor

Adana Demirspor 2-1 Medipol Başakşehir

Beşiktaş 1-1 Atakaş Hatayspor

Süper Lig’in 30. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

20 Mart Pazar

Fraport-TAV Antalyaspor-GZT Giresunspor

Demir Grup Sivasspor-Altay

Gaziantep FK-Galatasaray

Fenerbahçe-İttifak Holding Konyaspor

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.