Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

El Clasico’da Barcelona’dan Real Madrid’e tarihi fark

İspanya LaLiga’nın 29. haftası, El Clasico’ya ev sahipliği yaptı. Barcelona, 15 puan gerisinde olduğu lider Real Madrid’i deplasmanda 4-0 yenerek rakibinin dokuz maçlık yenilmezlik serisini sonlandırdı. Barcelona’yı galibiyete taşıyan Xavi , 26 Ekim 1958’de Camp Nou’da Real Madrid’i 4-0 yenen efsane isim Helenio Herrera’nın ardından ilk maçında Eflatun Beyazlılar’a dört fark atan ilk teknik direktör oldu.

Barcelona, Real Madrid’i sahadan sildi

İspanya LaLiga’nın 29. haftası, El Clasico’ya ev sahipliği yaptı. İlk dört yarışından kopmak istemeyen Barcelona, şampiyonluğa koşan Real Madrid ile kozlarını paylaştı. Santiago Bernabeu’da oynanan karşılaşmaya konuk ekibin harika futbolu damga vurdu. 

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu aşamasında temsilcimiz Galatasaray’ı zor da olsa eleyen Barcelona, Real Madrid deplasmanında farka koştu. Maça fırtına gibi başlayan Xavi’nin öğrencileri, 29. dakikada Pierre-Emerick Aubameyang’ın golü ile öne geçti. Aubameyang’ın golü ile moral bulan Barcelona, 38. dakikada Araujo ile skoru 2-0’a getirdi. 

Soyunma odasına 2-0 geride giden Real Madrid, ikinci yarıya kâbus gibi bir senaryo ile başladı. 47’de Ferran Torres ile aradaki farkı üçe çıkaran Barcelona, 51’de ise Pierre-Emerick Aubameyang ile skoru 4-0’a getirdi. Tribünleri dolduran taraftarlar, bu dakikadan itibaren stadyumu terk etmeye başladı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı. Milli aradan sonra Real Madrid, Celta Vigo deplasmanına gidecek. Barcelona ise sahasında ikinci sıradaki Sevilla’yı konuk edecek.

Real Madrid’i deplasmanda yedi yıl sonra dört gol atarak mağlup eden Barcelona, aynı zamanda eflatun-beyazlıların beş maçlık El Clasico galibiyet serisini de sonlandırdı. Barcelona’yı galibiyete taşıyan Xavi, 26 Ekim 1958’de Camp Nou’da Real Madrid’i 4-0 yenen efsane isim Helenio Herrera’nın ardından ilk maçında eflatun-beyazlılar’a dört fark atan ilk teknik direktör oldu. Xavi ayrıca, Ferdinand Daucik (1951, 7-2 ) ve Helenio Herrera’yla birlikte (1958, 4-0) Real Madrid karşısında ilk maçında dört farklı kazanan üçüncü teknik direktör unvanını elde etti.

Barcelona’nın Real Madrid galibiyeti paylaşımı:

Barcelona forması giyen futbolcular, Real Madrid galibiyetini doyasıya kutladı:

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=Bb7pphWltLI

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.