Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (21 Mart 2022): Furkan Vakfı’na polis müdahalesi | Diyarbakır’da Nevroz kutlamaları | Gezi davası

Editör: Egemen Gök

Gezi davasının altıncı duruşması bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Mahkeme heyeti, iş insanı Osman Kavala’nın tutukluluk halinin devamına, soruşturmanın genişletilmesi ve usule dair taleplerin reddine, esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanlar için süre verilmesine oyçokluğuyla karar verdi. Gelecek duruşma 22 Nisan’da.

Montrö Sözleşmesi’ne bağlı kalınması gerektiğine ilişkin yazılı açıklama nedeniyle 103 emekli amiral hakkında açılan davanın ilk duruşması, bugün Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) öncülüğünde “Şimdi kazanma zamanı” sloganıyla dün (20 Mart) İstanbul’da düzenlenen Nevroz kutlamasında 83 kişi gözaltına alındı. Nevroz, bugün de Diyarbakır’da kutlandı.

Furkan Vakfı’nın Adana’da düzenlediği eyleme polis müdahale etti. Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul’un eşi Semra Kuytul, yaşananları Medyascope’a anlattı.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta bu akşam, Medyascope muhabiri Beyza Kural ile Gezi davasında yaşananları, Medyascope Ankara muhabiri Okan Yücel ile emekli amirallerin yargılandığı davayı, Medyascope Diyarbakır muhabiri Ferit Aslan ile Diyarbakır’daki Nevrov kutlamalarını, Medyascope muhabiri Sema Kızılarslan ile Furkan Vakfı üyelerine yönelik polis müdahalesini konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.