Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kremlin’den komik olmayan telefon şakası: İngiliz bakanları “Merhaba! Ben Ukrayna başbakanı” diyerek kandırmaya çalıştılar

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ve İçişleri Bakanı Priti Patel’i arayarak, kendisini “Ukrayna başbakanı” olarak tanıtanların arkasında Kremlin’in olduğu ortaya çıktı. Wallace birkaç gün önce “Ukrayna başbakanı olduğunu iddia eden bir sahtekâr benimle konuşmak için girişimde bulundu” demişti.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre Ben Wallace’a ve Priti Patel’e yapılan sahte aramalardan Kremlin sorumlu. Downing Sokağı’ndan yapılan açıklamada, bakanlara gelen aramaların ardında Kremlin’deki devlet görevlilerinin olduğunu iddia etti.

“Putin’in yalan hikaye uydurduğunu görüyoruz”

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un sözcüsü sahte aramalarla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Rus devleti, geçen hafta bakanlarımıza yapılan sahte aramalardan sorumlu. Bu, Rus devletinin Ukrayna’daki illegal hamlelerini ve insanlık suçlarını gizlemek için uyguladığı taktiklerden biri. Putin’in, birçok yalan hikaye uydurduğunu sıklıkla görüyoruz. Putin’in bu hamleleri, Ukrayna’daki savaşın büyüklüğünü gizlemeye çalışmasından doğan bir çaresizlik.”

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, “Bugün Ukrayna başbakanı olduğunu iddia eden bir sahtekar benimle konuşmak için girişimde bulundu. Birkaç yanıltıcı soru sordu ve şüphelendikten sonra aramayı sonlandırdım” demişti.

Bundan önce de İngiltere’deki devlet görevlileri birçok sahte aramayla karşılaşmış fakat bu aramaların hiçbiri Kremlin ile ilişkilendirilmemişti. Örneğin Boris Johnson 2018’de, Ermenistan başbakanı olduğunu iddia eden biriyle uluslararası ilişkiler ve şiir hakkında konuştuğunu söylemişti.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.