Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 30. hafta heyecanı sona erdi: Galatasaray, Gaziantep deplasmanından eli boş döndü – İttifak Holding Konyaspor’u mağlup eden Fenerbahçe, ikincilik yarışında iddialı konuma geldi

Süper Lig’de 30. hafta heyecanı, dün (20 Mart) oynanan karşılaşmalar ile sona erdi. Galatasaray, deplasmanda Gaziantep FK’ya 3-1 mağlup oldu. Bu yenilginin ardından sarı-kırmızılıların, küme düşme hattıyla arasında dokuz puan kaldı. Fenerbahçe ise sahasında İttifak Holding Konyaspor’u konuk etti. Rakibini 2-1 mağlup eden sarı-lacivertliler, puanını 53’e çıkardı ve ikincilik yarışında iddialı konuma geldi. Günün diğer maçlarında Fraport-TAV Antalyaspor, GZT Giresunspor’u 4-1 mağlup ederken, Demir Grup Sivasspor ise Altay’ı 2-1 yendi.

Galatasaray, Gaziantep FK’ya diş geçiremedi

Galatasaray, Süper Lig’in 30. haftasında Gaziantep FK deplasmanına konuk oldu. Kalyon Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi hızlı başladı. Maçın ilk bölümündeki Gaziantep FK baskısını kıran Galatasaray ise 34. dakikada öne geçti. Kerem Aktürkoğlu’nun tek başına yarattığı pozisyonda topu önünde bulan Bafetimbi Gomis, yaptığı düzgün vuruş ile meşin yuvarlağı filelere yolladı. Ancak Galatasaray’ın gol sevinci kısa sürdü. 45+4. dakikada Alexandru Maxim’in kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlağı önünde bulan Papy Djilobodji, yaptığı vuruşta kaleci Fernando Muslera’yı avladı ve skorda dengeyi sağlayan isim oldu. Müsabakanın ilk yarısı, Gomis ve Djilobodji’nin karşılıklı golleri ile 1-1 sona erdi. 

İkinci yarıya etkili başlayan taraf olan Gaziantep FK, 71. dakikada ise penaltı kazandı. Hakem Arda Kardeşler, Berkan Kutlu’nun ceza sahası içinde Joao Figueiredo’ya yaptığı müdahaleyi penaltı olarak değerlendirdi. Beyaz noktanın başına geçen Alexandru Maxim, yaptığı vuruşta takımını öne geçirdi. Maçın kırılma anı ise 75. dakikada yaşandı. Bafetimbi Gomis’in ayağından mutlak bir gol pozisyonundan faydalanamayan Galatasaray, 81. dakikada ise kalesinde gol gördü. Maxim’in ortasında top ile buluşan Figueiredo, aradaki farkı ikiye çıkardı ve takımını galibiyete taşıyan isim oldu. 

Gaziantep deplasmanından çıkamayan Galatasaray, şu ana kadar 38 puan toplayabildi. Bu yenilginin ardından sarı-kırmızılıların, küme düşme hattıyla arasında dokuz puan kaldı. Gaziantep FK ise puanını 40’a çıkardı. 

Teknik direktörlük kariyerinde Galatasaray’ı konuk ettiği beş Süper Lig maçının dördünü en az ikişer gol atarak kazanan Erol Bulut (1M), tek mağlubiyetini Fenerbahçe’nin başında aldı (0-1).

Gaziantep FK’nın Galatasaray galibiyeti paylaşımı:

Fenerbahçe, ikincilik yarışında iddialı konuma geldi

Fenerbahçe, Süper Lig’in 30. haftasında İttifak Holding Konyaspor ile kozlarını paylaştı. Ülker Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmaya etkili başlayan taraf sarı-lacivertliler oldu. Serdar Dursun ve Osayi Samuel ile gol fırsatları yakalayan Fenerbahçe, bu pozisyonlardan eli boş döndü. Dakikalar ilerledikçe oyuna ortak olan İttifak Holding Konyaspor, 35. dakikada öne geçmeyi başardı. Endri Çekici’nin şutunda kaleci Altay Bayındır’dan dönen topa yaptığı vuruş ile meşin yuvarlağı filelere yollayan Zymer Bytyqi, takımını öne geçiren isim oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı, İttifak Holding Konyaspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

Soyunma odasına 1-0 geride giden Fenerbahçe, ikinci yarıya baskılı başladı. Seyircisinin desteğini arkasına alan ev sahibi, aradığı golü 66. dakikada buldu. İrfan Can Kahveci’nin şutunda direkten dönen topu tamamlayan Kim Min Jae, skorda dengeyi sağlayan isim oldu. Min Jae’nin golünün ardından ataklarına hız kesmeden devam eden Fenerbahçe, dakikalar 88’i gösterirken İttifak Holding Konyaspor’u yıktı. Miguel Crespo’nun harika pasında top ile buluşan Dimitris Pelkas, ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta takımını galibiyete taşıyan golü kaydetti. 

İttifak Holding Konyaspor’u 2-1 mağlup eden Fenerbahçe, rakibi ile arasındaki puan farkını ikiye indirdi ve ikincilik yarışında iddialı konuma geldi. 

Bu sezon Süper Lig’de en fazla şut çektiği iç saha maçını oynayan Fenerbahçe (26), aynı zamanda geride kalan 30 haftalık süreçte Konyaspor kalesine en fazla isabetli şut gönderen ekip oldu (11).

Fenerbahçe’nin İttifak Holding Konyaspor galibiyeti paylaşımı:

Süper Lig’in 30. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Çaykur Rizespor 3-2 Trabzonspor 

VavaCars Fatih Karagümrük 3-0 Yukatel Kayserispor 

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor 0-2 Kasımpaşa

Göztepe 0-2 Aytemiz Alanyaspor

Adana Demirspor 2-1 Medipol Başakşehir

Beşiktaş 1-1 Atakaş Hatayspor

Fraport-TAV Antalyaspor 4-1 GZT Giresunspor

Demir Grup Sivasspor 2-1 Altay

Gaziantep FK 3-1 Galatasaray

Fenerbahçe 2-1 İttifak Holding Konyaspor

Süper Lig’de 30. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.