Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague Panorama (25): Anadolu Efes, Zalgiris Kaunas’ı deplasmanda 85-71 mağlup ederek Rus takımlarının dahil olmadığı sıralamada beşinci sıradaki yerini korudu

Turkish Airlines EuroLeague’de 30. hafta müsabakaları geride kaldı.

Anadolu Efes’ten 13. galibiyet

Anadolu Efes üst üste iki mağlubiyetin ardından, üçüncü deplasman maçında son beş maçta dört galibiyet alan formda rakibi Zalgiris Kaunas’ı 85-71 ile geçti. 13. galibiyetini alan lacivert-beyazlılar, bu sonuçla Rus takımlarının dahil olmadığı sıralamada beşinci sıradaki yerini korudu. Temsilcimizin, ilk dört takımın ev sahibi avantajı yakalayacağı klasmanda dördüncü sırada yer alan AX Armani Exchange Milan’dan üç galibiyeti eksik.

Lacivert-beyazlılarda Zalgiris’i 40 sayıda tutarak son çeyreğe 25 sayı üstün girilen karşılaşmada Vasilije Micic – Shane Larkin ikilisi, toplam 30 sayı, 15 asist, 4 top kaybıyla oynadı. Maç boyu yalnızca sekiz top kaybı yapan Anadolu Efes’te Rodrigue Beaubois 6/9 saha içi isabetiyle 15 sayı, Bryant Dunston 11 sayı, 6 ribaund, 3 top çalmayla katkı sağladı.

Zalgiris Kaunas’ta Tyler Cavanaugh ve Josh Nebo ikilisi toplam 34 sayı – 15 ribaund istatistiği ile oynadı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Rus takımları ve ligin geleceğine yönelik geçen haftaki oylama hakkında görüşlerini paylaşan koç Ergin Ataman, basın toplantısında sorumluluğun EuroLeague’e ait olduğunu belirtti. Ataman oylama hakkındaki sözlerini esprili şekilde noktaladı: “Bence oylamanın ve tüm sorumluluğun kulüplere atılması haksızlık. Her kulüp kendi avantajına olacak şekilde oy verdi. Bu durumda EuroLeague’in daha güçlü ve kendinden emin olup kararını alması ve tüm kulüplerin buna uyması gerekiyordu. Playoff mücadelesi veren Kızılyıldız ve Monaco gibi takımlar oy kullanmadı ancak sezonun kalanında olmayacak CSKA Moskova oy kullandı, bence aktif mücadelesine devam eden iki takımın daha fazla söz hakkı olmalıydı. Umarım bu açıklamalarımdan dolayı EuroLeague tarafından cezalandırılmam ama problem yok, EuroLeague’in sponsorlarından biri benim.”

Ergin Ataman’ın basın toplantısı için:

Wade Baldwin’den double double

30. haftanın diğer maçlarında zirvedeki yerlerini koruyan Barcelona ve Real Madrid, sırasıyla Kızılyıldız ve LDLC ASVEL karşısında hata yapmadı. Pire’deki Yunan derbisinde Olympiakos, Panathinaikos’u 101-73 ile farklı geçerken son haftaların formda iki takımının maçında Bitci Baskonia, ALBA Berlin’i 85-68 mağlup etti.

Baskonia’da sezonun son düzlüğünde vites arttıran Wade Baldwin, 16 sayı – 10 asist – 7 ribaund ile oynadı ve Anadolu Efes maçının ardından son üç maçta ikinci kez double double yaptı.

30. haftanın MVP’si seçilen Baldwin’in performansından kesitler: 

Fenerbahçe Beko EuroLeague sahnesine dönüyor

3 Mart’ta oynadığı Anadolu Efes maçının ardından CSKA Moskova, Zenit St Petersburg karşılaşmaları askıya alınan; Bayern Münih mücadelesi tekrar ertelenen Fenerbahçe Beko, 23 Mart Çarşamba günü Fernando Buesa Arena’da EuroLeague sahnesine dönüyor.

EuroLeague’de bu hafta, çift maç haftası heyecanı yaşanacak. Haftayı İspanya’da geçirecek olan Fenerbahçe Beko, 23 Mart Çarşamba saat 22:30’da Bitci Baskonia, 25 Mart Cuma 23:00’te Barcelona ile karşılaşacak.

Anadolu Efes ise Sinan Erdem Spor Salonu’nda 22 Mart Salı saat 20:30’da Real Madrid’i, 24 Mart Perşembe 20:30’da AX Armani Exchange Milan’ı konuk edeceği oldukça zorlu bir hafta geçirecek.

Turkish Airlines EuroLeague’de 30. haftanın ardından puan durumu (Rus takımları dahil olmadan):

EuroLeague’de 30. haftanın en güzel 10 hareketi:

EuroLeague’de 31. hafta fikstürü:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.