Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (22 Mart 2022): Türkiye Rus oligarklar için cazibe merkezi mi oluyor?

Editör: Egemen Gök

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığı ile bilinen Rus iş insanı Roman Abramoviç’in dünyaca ünlü yatı “Eclipse”, Muğla-Marmaris’te bulunan Netsel Marina’ya demirledi. Abramoviç’in bir diğer yatı Solaris de dün (21 Mart) Muğla-Bodrum’a yanaşmıştı.

Rus hükümetinin “özel operasyon” olarak nitelediği saldırıya “savaş” veya “işgal” demek Rusya’da 15 yıla kadar hapisle cezalandırılıyor. Birçok muhalif Rus gazeteci, hapse girmemek için Türkiye başta olmak üzere başka ülkelere kaçtı.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Gazete Duvar yazarı ve Medyascope yorumcusu Aydın Sezer Rus oligarkların Türkiye’ye neden geldiklerini ve bundan sonra neler yaşanabileceğini değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.