Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mısır’da üçlü zirve: Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, İsrail Başbakanı Bennett ve Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid ile görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid el-Nahyan ile bir araya geldi. Üçlü zirvenin, Avusturya’nın başkenti Viyana’daki İran konulu nükleer müzakereler devam ederken gerçekleşmesi dikkat çekti.

İsrail devlet ajansı KAN’ın haberine göre, üçlü zirve Mısır’ın doğusundaki Şarm eş-Şeyh kentinde düzenlendi. Görüşmenin içeriğine dair ayrıntı verilmeyen haberde, üçlü zirvenin Viyana’daki İran nükleer anlaşması konulu müzakereler sürerken gerçekleştiğine vurgu yapıldı.

Mısır Cumhurbaşkanlığı, BAE fiili lideri Şeyh Muhammed bin Zayid el Nahyan ile Sisi’nin ikili görüşmesinde ekonomik yatırımlar da dahil olmak üzere birçok konunun görüşüldüğünü aktardı. Sisi’nin, Mısır’ın Körfez’in güvenliğine duyduğu bağlılığı dile getirdiği ve istikrarı bozmaya çalışan her türlü girişimi reddettiğini vurguladı.

BAE’nin resmi haber ajansı WAM ise iki liderin, bölgesel ve uluslararası son gelişmeleri ele aldığını ve ortak zorluklar karşısında Arap dayanışmasının güçlendirmenin önemini vurguladıklarını yazdı.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett’in de dahil olduğu zirve hakkında resmi bir yorumda bulunulmazken, isminin açıklanmaması koşuluyla konuşan Mısırlı kaynaklar, üç liderin Ukrayna’daki savaşın sonuçlarını da kapsayan tartışmalar yürüttüğünü söyledi.

Devam eden Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Mısır Lirası, yüzde 14 oranında devalüe olmuş durumda. Ekonomik baskılarla karşı karşıya kalan Kahire hükümeti, geçmişte de diğer Körfez ülkelerinden mali destek çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.