Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA Panorama (34): Sezon içinde seviye atlayan Boston Celtics ve Minnesota Timberwolves – Furkan Korkmaz, Miami Heat maçıyla kalitesini hatırlattı

NBA’de 2021-22 sezonunda en çok gelişme kaydeden takımların başında, Boston Celtics ve Minnesota Timberwolves geliyor. Celtics ve Wolves ile birlikte milli basketbolcularımızın yakın dönemde gösterdiği iyi performans, 34. NBA Panorama’nın gündem maddeleri.

1) Boston Celtics şampiyonluk adayı mı?

Boston Celtics, yakın dönemdeki en dramatik sezon içi gelişimlerden birini yaşıyor. Doğu Konferansı’nda 45-28 derece ile Milwaukee Bucks ve Philadelphia 76ers’ı yakalayan Celtics, şubat başından beri 22 maçta 19 galibiyet aldı. Marcus Smart, Derrick White, Jaylen Brown, Jayson Tatum, Robert Williams III beşine sahip Boston bu süreçte, ligin en iyi savunma takımı.

Derrick White takasından beri 14-3 dereceye sahip Boston Celtics’te Tatum – Brown ikilisi, altı adet en az 30’ar sayı attıkları maç oynadı ve bu sayı, kulüp tarihinde bir sezonda ulaşılan en yüksek sayı.

2022’den itibaren tüm istatistiklerde dudak uçuklatan Celtics’in, geçen yıl son çeyrek skorları toplamı -77 iken, 2022 ile birlikte +114 sayı ve bu alanda lig ikincisi konumundalar. Yeşil-beyazlıların bu başarısında takım sinerjisi, rollerin oturması ve çaylak sezonunda iyi bir iş çıkaran Ime Udoka’nın başarısı büyük ancak Jayson Tatum, kötü başladığı sezonda kendisinden beklenen liderlik görevine başarıyla soyundu.

NBA’deki beşinci sezonunu geçiren 23 yaşındaki Tatum, mart ayında maç başına %53.2 saha içi yüzdesiyle 34.4 sayı, 7.3 ribaund istatistikleriyle oynuyor ve bu ay lig genelinde üçlük isabetinde lider durumda.

2) Karl Anthony-Towns önderliğinde Minnesota Timberwolves

42-31 derecesiyle Batı Konferansı’nda yedinci sırada bulunan ve play-in turnuvası oynamamak için bir basamak üstteki Denver Nuggets ile galibiyet yüzdesi farkını iyiden iyiye azaltan Minnesota Timberwolves, Celtics gibi sezonun en özel gelişim hikayelerinden birine imza attı.

Chris Finch’in “Yılın Koçu” ödülü adayları arasında plase olduğu sezonda Wolves, son 17 maçının 14’ünü kazanmayı başardı. Takımda hücum ve savunma temelli oyuncuların ayrımı oldukça açık: Karl Anthony-Towns, Anthony Edwards, D’Angelo Russell, Malik Beasley gibi isimlere karşılık Patrick Beverley, Jarred Vanderbilt, Jaden McDaniels gibi tamamlayıcı oyuncular.

52 yaşındaki Finch, elindeki malzemeden teknik ve enerji açısından birbirine çok yakışan bir yemek ortaya çıkardı. Minnesota, 100 pozisyon başına 113.4 sayı ile lig genelinde hücum verimliliğinde altıncı sırada bulunuyor.

Batı Konferansı’nda sezonun 22. haftasının en değerli oyuncusu seçilen Towns, takımının üçte üç yaptığı haftaya 38.3 sayı, 12 ribaund ile damga vurdu. Nikola Jokic ve Joel Embiid ile birlikte ligin en yetenekli pivotu tartışmasında zirvede yer alan KAT, San Antonio Spurs karşısında kaydettiği 60 sayı ile Minnesota Timberwolves tarihinin bir maçta en çok skor kaydeden oyuncusu oldu.

Karl Anthony-Towns’ın akıl almaz performansı:

https://www.youtube.com/watch?v=KOuQQDP_Jhc&t=358s

3) Furkan Korkmaz kendini hatırlattı

Formsuz bir dönem geçiren ve James Harden takasının ardından süresi radikal şekilde azalan Furkan Korkmaz, Philadelphia 76ers’ın parkeye Harden ve Joel Embiid’siz çıktığı Miami Heat karşısında kendini hatırlattı.

Kenardan gelerek 27 dakika süre bulan Furkan, 7/12 saha içi isabet oranıyla 18 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 1 top çalma kaydetti. Harden takasının ardından Tobias Harris’in önünde Sixers’taki üçüncü isim rolüne yerleşen Tyrese Maxey, 28 sayı ile galibiyetin mimarlarından biri oldu.

Milli basketbolcumuzun Heat maçı performansı:

Alperen Şengün son günlerde, Houston Rockets’ın Memphis Grizzlies maçında vurduğu smaç ve smacın ardından yaptığı sevinçle ilgili basın toplantısındaki, “Kaslarımı seviyorum. Şu anda sezon başına göre daha kaslıyım, bu nedenle bu şekilde seviniyorum” sözüyle Türk basketbol severlerinin sosyal medya akışlarını doldurmaya devam ediyor.

“Alpy”, Grizzlies karşısında 12 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 1 top çalma ve 2 top kaybı ile sezonun iyi maçlarından birini geride bıraktı.

Alperen’in Memphis maçı performansı:

20 Mart Pazar günü aldığı sürenin hakkını veren bir diğer temsilcimiz Cedi Osman idi. Cleveland Cavaliers’ın Detroit Pistons galibiyetinde önemli katkı sağlayan Cedi, 20 dakikaya 16 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 1 top çalma sığdırdı.

Ayrıca Cedi, Cavaliers tarihinde 500 üçlük isabetine ulaşan dokuzuncu basketbolcu oldu.

Cavs’in, takımda beşinci sezonunu geçiren Cedi’yi kutlama paylaşımı:

Cedi’nin Pistons maçı performansı:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler