Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AFAD, acil durumlar için uygulama geliştirdi: Afet anındaki toplanma alanları uygulamada görülebiliyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), afet öncesinde, afet anında ve afet sonrasında insanların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla AFAD Acil mobil uygulamasını geliştirdi. “Tek tuş hayata dokunuş” sloganıyla tanıtılan uygulamada, tek tuşla acil çağrı, en yakın toplanma alanı ve afet eğitim videolarına ulaşılabiliyor.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı AFAD tarafından geliştirilen AFAD Acil mobil uygulaması, insanların ihtiyaçlarını tek uygulama ile karşılamayı amaçlıyor. Afet anlarında iletişimin kesilmesi sorununun ve GSM hatlarında oluşabilecek yoğunluğun önüne geçmeyi hedefleyen uygulama, internet üzerinden acil çağrı görüşmesine ve konum servisleri ile arayan kişinin bulunduğu noktanın tespit edilmesine imkân sağlıyor. Uygulama kullanıcıları, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşarak durumlarını bildirebiliyor, yardım taleplerini iletebiliyor. Afet anında sesli görüşme imkânı olmayanlar ise uygulama içindeki hazır mesajları kullanarak mesaj yoluyla iletişim kurabiliyor. 

Afet anında toplanma alanları gösteriliyor

Olası bir afet anında öncelikli olarak insanların ulaşabileceği toplanma alanları, uygulamanın ana ekranında bulunan harita üzerinde gösteriliyor. Konum bilgisinin kullanılmasına izin veren kullanıcılar, kendilerine en yakın toplanma alanını bulup, yol tarifiyle ulaşabiliyor. Afet farkındalığını artırmayı amaçlayan eğitim videolarına da AFAD Acil mobil uygulamasından ulaşılabiliyor.

Ankara’nın merkezindeki toplanma alanları

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.