Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kremlin’de ilk şok: Putin’in danışmanlarından Anatoly Chubais istifa etti ve ülkeden ayrıldı

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Sürdürülebilir Kalkınma Özel Temsilcisi Anatoly Chubais, görevinden istifa etti ve ülkeyi terk etti. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarını protesto ederek ülkeden ayrılan Chubais, Kremlin’i terk eden ilk üst düzey yetkili oldu.

66 yaşındaki Anatoly Chubais, Batılı yetkililer ile yakın ilişkiler kurmaya devam eden birkaç ekonomik reformcudan biriydi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Chubais’in istifası hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı.

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin (SSCB) dağılmasının ardından, ülkedeki özelleştirmenin mimarı olarak bilinen Chubais, Putin’in kendisini Sürdürülebilir Kalkınma Özel Temsilcisi olarak atayana kadar devlet şirketlerinde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulnmuştu.

Moskova hükümeti, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarını eleştirenler üzerinde baskıyı artırmış durumda. Putin geçen günlerde yaptığı açıklamada, Batı’nın Rusya’yı yalanlar ile bölmeye çalıştığını söylemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Rus halkı vatanseverleri hainler ve pisliklerden ayırt edebilir ve yanlışlıkla ağzının içinde uçan bir sinekmiş gibi tükürüp atabilir. Böyle bir temizlik süreci de Rusya’yı güçlendirir.”

Kaynak: Bloomberg

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.