Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (23 Mart 2022): Ulaşıma, benzine, ete rekor zam & Türkiye Rus oligark yatırımı mı bekliyor?

Benzin ve motorine yine zam geldi. İstanbul’da benzinin litre fiyatı 1,68 TL artışla 19,78 TL’ye yükseldi. Motorinin litre fiyatı da 1,60 TL artışla 22,27 TL oldu. Kırmızı ete önceki gün yüzde 48 zam yapıldı. İstanbul’da ulaşıma da bugün yüzde 50 zam gelmesi bekleniyor. Zam, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaştırma ve Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) bugünkü mart ayı toplantısında belli olacak.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının 28. günü. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığı ile bilinen Rus iş insanı Roman Abramoviç’in dünyaca ünlü yatı “Eclipse”, Muğla-Marmaris’te bulunan Netsel Marina’ya demirledi. Abramoviç’in bir diğer yatı Solaris de önceki gün Muğla-Bodrum’a yanaşmıştı. Rus oligarkların Türkiye’de yatırım yapacağı söylentileri doğru mu? Türkiye oligarklar için çekici bir ülke mi?

Prof. Dr. Öner Günçavdı, Medyascope Gündem’de ekonomideki son gelişmelere ilişkin Şükran Şençekiçer’in sorularını yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.