Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Göl Kenarı” filmi, festival yolculuğuna devam ediyor

Prömiyerini Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapan, Türkiye-İran ortak yapımı “Göl Kenarı” filmi, festival yolculuğuna devam ediyor. Film, “En İyi Kısa Film” kategorisindeki ödül için Akbank Kısa Film Festivali ve İstanbul Film Festivali’nde yarışacak.

Aziz Alaca’nın yazıp yönettiği “Göl Kenarı”, yönetmenin 2018 yılında yazdığı aynı isimli uzun metraj senaryosundan kısa filme uyarlandı. Filmin ortak yapımcısı, İran sinemasının tanınan isimlerinden Ali Asgari. Çekimleri 2021 yazında tamamlanan filmin başrollerini, Rugül Serbest ve Mahir Berkant Varol paylaşıyor. “Göl Kenarı”, filmde başrol olarak Leyla karakterini canlandıran ressam Rugül Serbest’in, ilk oyunculuk deneyimi.

Film, küçük kasabalarda kadın ve çocuk olmanın hayatı zorlaştıran yönlerine değiniyor. Bunu da, kasabanın önde gelen ailelerinden birinin kızı olan Leyla’nın hikâyesine tanıklık ederek yapıyor. Leyla, hamile olduğunu öğrendikten sonra durumu sevgilisi Fatih’le konuşmaya çalışır. Ancak aynı kasabada öğretmenlik yapan sevgilisi, ilişkilerini gizli tutmak ister. Böylece Leyla, içinde bulunduğu gerçeklikte tek başına kaldığıyla yüzleşir. İran sinemasından esintiler taşıyan film, hikâyesinde kadını merkeze alıyor.

“Göl Kenarı” festival yolculuğuna devam ediyor

Prömiyerini 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapan ve festivalde “En İyi Kısa Film Ödülü” için yarışan “Göl Kenarı“, yolculuğuna Kayseri Altın Çınar Film Festivali, İzmir Kısa Film Festivali, Antep Kısa Film Festivali ve AFSAD Kısa Film Festivalleriyle devam etti.

Film, Ankara’da bulunan CerModern’de ve İstanbul Modern’in yılın en kısa ayı şubatı kutladığı “Gelecek Kısa” programında çevrimiçi gösterimler yaptı. “Göl Kenarı“, festival yolculuğuna ulusal kategoride “En İyi Kısa Film Ödülü” için 18. Akbank Kısa Film Festivali ve 41. İstanbul Film Festivali’nde yarışarak devam edecek.

Dileyenler filmi 26 Mart Cumartesi saat 20:30’da filmonline.akbanksanat.com internet sitesinden çevrimiçi izleyebilir.

Filmi beyazperdede izlemek isteyenler ise İstanbul Film Festivali kapsamındaki gösterimler için 14 Nisan Perşembe saat 13:30’da Cinewam City’s Nişantaşı ve 17 Nisan Pazar saat 16:00’da Kadıköy Sineması gösterimlerini bekleyebilir.

Filmin fragmanını buradan izleyebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.