Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zelenskiy, NATO Liderler Zirvesi’nde konuştu: “Hayatta kalmak istiyoruz”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, video konferans aracılığıyla NATO Liderler Zirvesi’ne bağlandı. Rusya’yı Ukrayna’da fosfor bombası kullanmakla suçlayan Zelenskiy, NATO liderlerinden askeri destek çağrısında bulundu ve “Biz sadece hayatta kalmak, insanlarımızı kurtarmak istiyoruz” dedi.

Ukrayna’nın henüz NATO ittifakının bir parçası olmadığını ancak ortak değerleri savunduğunu belirten Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna’ya bir aydır devam eden saldırılarını “korkunç ve karanlık bir yıkım ayı” olarak nitelendirdi.

Ukrayna’nın güçlü bir uçaksavar savunması olmadığını belirten Zelenskiy, savaşın başladığı günden bu yana NATO’dan “Ukrayna hava sahasını korumaya yardımcı olmak” adına destek istediğini belirtti.

“Yine çocuklar ve insanlar ölüyordu”

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlenen saldırılarında çocuklar ve insanların öldüğünü belirten Zelenskiy, Rusya’nın tüm cephaneliğini sınır tanımadan kullandığını söyledi. Ukrayna’nın ise şimdiye kadar NATO’dan tek bir uçak ve tank almadığını söyleyen Zelenskiy, “Onları bize verin, bize satın” dediğini fakat NATO üyelerinden bu konuda net bir yanıt alamadığını da ekledi.

“Bu bir ölüm kalım meselesi”

Ukrayna ordusunun ve Ukraynalılar’ın yıllarca savaşmak istemediğini vurgulayan Zelenskiy, “Biz sadece hayatta kalmak ve insanları kurtarmak istiyoruz” dedi. “Bu bir ölüm kalım meselesi” diyen Zelenskiy, ittifakın daha fazla mühimmat göndererek ülkedeki ölümleri önlemeye yardımcı olabileceğini bir kez daha ifade etti.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.