Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

L’Equipe’ten Kerem Aktürkoğlu’na övgü: “Depremden sağ kurtuldu, Türk futbolunun umudu oldu”

L’Equipe, Galatasaray ve Türk futbolunun yeni yıldızı Kerem Aktürkoğlu hakkında övgü dolu bir yazı yayımladı. Fransa Ligue 1 ekibi Olimpik Marsilya’nın Kerem’e olan ilgisinin altı çizen L’Equipe, 23 yaşındaki futbolcunun henüz dokuz aylıkken sağ kurtulduğu 1999 Gölcük depreminden bahsetti ve dedesinin deprem sırasında onu kurtarmak için verdiği mücadeleyi anlattı. 

L’Equipe: “Voldemort’un elinden kurtulmayı başaran ‘Harry Potter’ lakabının hakkını veriyor

Galatasaray ve Türk futbolunun yeni yıldızı Kerem Aktürkoğlu, bu sezon harikalar yaratmaya devam ediyor. 2020-2021 sezonu başında Erzincanspor’dan Galatasaray’a transfer olan Kerem, kısa süre içinde hem Fatih Terim’in hem de Domenec Torrent’in vazgeçilmez ismi oldu. 23 yaşındaki yıldız futbolcu, sarı-kırmızılı forma ile çıktığı 73 karşılaşmada 17 gol atıp, dokuz da asist yaptı. Kerem Aktürkoğlu’nun yükselen performansı, Fransa’nın saygın yayın organlarından L’Equipe’in de dikkatinden kaçmadı. Kerem Aktürkoğlu hakkında övgü dolu bir yazı yayımlayan ve Fransa Ligue 1 ekibi Olimpik Marsilya’nın Kerem’e olan ilgisinin altını çizen L’Equipe, 23 yaşındaki futbolcunun henüz doku aylıkken sağ kurtulduğu 1999 Gölcük depreminden bahsetti ve dedesinin deprem sırasında onu kurtarmak için verdiği mücadeleyi anlattı. 

L’Equipe’in Kerem Aktürkoğlu hakkındaki yazısı

1999 yılında İzmit’i yerle bir eden depremden sağ kurtulan sol kanat oyuncusu Kerem Aktürkoğlu, Türk futbolunun en büyük umutlarından biri. 

1999 yılının Ağustos ayında Türkiye’de 7.6 şiddetinde bir deprem meydana geldi. İzmit yerle bir oldu. Eski bir belediye başkanı (Şaban Aktürkoğlu) ise molozların arasında dokuz aylık torununu enkazdan kurtarmaya çalışmak ile meşguldü. Kerem’in enkazdan sağ salim kurtarılması, Aktürkoğlu ailesine tarifsiz bir mutluluk yaşattı. Sonraki yıllarda ise Galatasaray, en büyük düşmanı Voldemort’un elinden kurtulmayı başaran “Harry Potter” lakabının hakkını verircesine sihirli değneğini sallayarak kahramanlıklara imza atan bu mucizevi sol kanat oyuncusuna âşık oldu.

23 yaşındaki sol kanat oyuncusu, bu sezon Fatih Terim yönetiminde kendini kanıtladı. Efsane teknik direktör, 2020’nin Eylül ayında Erzincanspor’dan transfer ettiği Kerem ile özel olarak ilgilendi ve akıl verdi. Bu tarihe kadar büyük takımların gözünden kaçan Kerem’in hikayesi bu açıdan Franck Ribery’yi hatırlatıyor.

Kerem Aktürkoğlu’nu Fransa Ligue 1 takımlarından Olimpik Marsilya da yakından takip ediyor. Kerem, Galatasaray’ın 25 Kasım’da UEFA Avrupa Ligi’nde Marsilya’ya attığı dört golün ikisinde rol aldı. Öte yandan teknik direktör Xavi, bu ay son 16 turunda onunla iki kez karşılaşan takımı Barcelona’nın Kerem’i durdurmak için bir plan yaptığını söyledi. Katalan teknik direktör, Kerem hakkında “Takımının en iyisi, hücum aksiyonlarında mükemmel” dedi.

Çok yönlü bir futbolcu olan Kerem Aktürkoğlu, bu sezon çok da iyi istatistikler yapmayı başardı: 44 maç, 11 gol, 9 asist. Bu rakamlar, Galatasaray’ın iştahını açmaya yeter de artar. Kulüp başkanı Burak Elmas’ın yeni danışmanı Luis Campos, Kerem’in bonservis bedeline 25 milyon euro değer biçiyor. Galatasaray, Avrupa kupalarına katılamaması durumunda Kerem Aktürkoğlu’nu satmak zorunda kalabilir.

Kerem Aktürkoğlu’nun Cebelitarık’a attığı nefis gol:

Kaynak: L’Equipe

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.