Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA Panorama (35): New York eyaletinde esneyen koronavirüs önlemleri ve Kyrie Irving – Devin Booker’ın All-Star sonrası artan performansı

NBA’de sezonun son düzlüğünde, 22. haftanın sonuna geliyoruz. 35. NBA Panorama’nın konu başlıkları, New York eyaletinde tanınan esneklik ve Kyrie Irving’in inanılmaz formu, All Star arasından beri performansını başka bir seviyeye çıkaran Devin Booker ve Phoenix Suns ile Denver Nuggets’ın Michael Malone’la kontrat uzatması. 

1) Kyrie Irving, Brooklyn Nets’in iç saha maçlarında forma giyebilecek

New York Belediye Başkanı Eric Adams, 24 Mart Perşembe günü, aşısız kişilerin kapalı alanlarda çalışmasının önüne geçen karardan, sporcu ve sanatçıların muaf olacağını açıkladı. Bu karar, 2021-22 sezonunda 20 maçta forma giyebilen Kyrie Irving’in, sezonun kalan kısmında Barclays Center’daki maçlarda da forma giyebileceği anlamına geliyor.

Mart ayında ilk dört maçı kaybeden Nets, sonraki sekiz maçta altı galibiyet aldı ve 38-35 derece ile Doğu Konferansı’nda sekizinci sırada bulunuyor. Brooklyn Nets’in yakından takip ettiği karar, Kyrie’nin en formda olduğu dönemde istedikleri yönde gelişti. Kyrie Irving, All Star arasının ardından ligdeki en iyi performans gösteren oyunculardan biri.

All Star arasından önce forma giydiği 14 maçta 24.1 sayı ortalaması tutturan Irving, son altı maçta 38.7 sayı, 4 ribaund, 5.7 asist, 2 top çalma ortalamayla oynuyor. Top hakimiyeti ve skorer yetenekleri her zaman el üstünde tutulan Kyrie, yüksek sayılara %55’in üzerinde saha içi isabeti ile ulaşıyor.

Kyrie Irving’in Orlando Magic karşısında bir devrede 41 sayıyı bulduğu, 20/31 isabet oranıyla 60 sayı, 4 asist, 4 top çalma kaydettiği maç, tüm sezonun en etkileyici bireysel performanslarından biriydi.

Kyrie’nin 60 sayılık performansı:

2) Devin Booker ve Phoenix Suns

Chris Paul, 15 maçın ardından dün (24 Mart) geceki Denver Nuggets maçıyla Phoenix Suns kadrosuna döndü ve ilk maçında 17 sayı – 13 asist ile oynadı. Bu haber kuşkusuz tüm NBA severleri mutlu etti ancak CP3’siz döneme bakıldığında, Devin Booker ve Phoenix Suns’a tekrar şapka çıkarılması gerekiyor.

StatMuse’un ortaya koyduğu veriye göre bu sezon NBA’deki en iyi iki galibiyet yüzdesi, sırasıyla .828 ile Chris Paul’lu Suns’a, .733 ile Paul’suz Suns’a ait. Phoenix, Monty Williams önderliğinde NBA’de kolektif anlamda en başarılı takım olmasına rağmen Devin Booker’ın gelişimini sürdürdüğünü yadsımamak gerekiyor.

Dün gece Nuggets karşısında 49 sayı, 10 asist, 3 top çalmayla yıldızlaşan Booker, All Star arasından sonra harika oynayan oyunculardan biri. Arka alandaki partnerinin yokluğunda oyun kurulumuna yaptığı katkı asist sayılarına yansıyan Devin Booker, şubat ayının ikinci yarısından beri 28.2 sayı, 4.6 ribaund, 7 asist, 1.8 top çalma ortalamalarıyla oynuyor. Güncel Kia En Değerli Oyuncu (MVP) sıralamasında dokuzuncu sırada bulunan Booker, All Star öncesine göre maç başına asist sayısını 4.5’ten 7’ye çıkarırken saha içi yüzdesi, %7.5 artarak %52.1 oldu.

Booker gururla sunar:

3) Denver Nuggets, Michael Malone’la kontrat uzattı

Denver Nuggets, 2015-16 sezonundan beri takımın başında yer alan koç Michael Malone’la kontrat uzatıldığını açıkladı. Kontratın süresi açıklanmaz ve “çok yıllı” ifadesi kullanılırken, Malone’un sözleşmesi 2022-23 sezonunda da sürüyordu.

Nuggets ile normal sezon karnesi 309-237 olan Malone, 309 galibiyetle kulüp tarihinde bu alanda Doug Moe ve George Karl’ın ardından üçüncü sırada yer alıyor. 50 yaşındaki ABD’li koç önderliğinde Denver, 2020’de Batı Konferansı finali tattı ve Nikola Jokic, 2020-21 normal sezon MVP’si seçildi.

Bu sezon takımın sacayağından ikisinin, Jamal Murray ve Michael Porter Jr.’ın yokluğuna rağmen Denver Nuggets, Jokic’in belki de geçen sezonun üstüne koyduğu sezonda 43-31 ile Batı Konferansı’nda altıncı sırada yer alıyor. Michael Malone; Aaron Gordon, Will Barton, Monte Morris, Jeff Green gibi tamamlayıcı oyuncular ve Bones Hyland gibi genç isimlerden, oldukça iyi verim alıyor.

Michael Malone’un kontrat uzatılmasını neden hak ettiğini, takım sahibi Stanley Kroenke güzel özetliyor: “Michael’ın gelişinin ardından saha içindeki başarımızı ve her yıl üstüne koya koya gittiğimizi gözlemlemek kolay. Ancak aynı zamanda onun yönetiminde bireylerin takım için mücadele ettiği, kaliteli kolektif basketbolu izlemek mümkün.”

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.