Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Paulo Dybala, kulübü Juventus’a yönelik soruşturmada ifade verdi

İtalya Serie A takımlarından Juventus’ta forma giyen Arjantinli futbolcu Paulo Dybala, kulübü hakkında yürütülen mali işlemlerde usulsüzlük soruşturması kapsamında savcılara ifade verdi.

Dybala, kulübü Juventus’a yönelik soruşturmada savcılara ifade verdi

İtalya futbolu, son aylarda yolsuzluk iddiaları ile çalkalanıyor. İtalya’da federal savcılık, Serie A’daki 62 şüpheli transfer ile ilgili soruşturma başlatmıştı. Juventus başta olmak üzere İtalya’daki kulüplere yönelik başlatılan mali işlemlerdeki usulsüzlük soruşturmaları, kısa süre içinde Fransa, İspanya ve İngiltere’deki bazı kulüplerin de soruşturma sürecine dahil olması ile devam etti. Torino Cumhuriyet Başsavcılığı ise “Prisma” isimli soruşturmanın, ikinci dalga arama ve sorgulama safhasında, ilk kez bir futbolcuyu bilgisine başvurmak üzere ifadeye çağırdı. Serie A ekiplerinden Juventus’ta forma giyen Arjantinli futbolcu Paulo Dybala, kulübü hakkında yürütülen mali işlemlerde usulsüzlük soruşturması kapsamında savcılara ifade verdi.

İtalya basınında çıkan haberlerde, ifadesi yaklaşık üç saat süren Dybala’nın şüpheli sıfatı taşımadığının altı çizildi. Torino Cumhuriyet Başsavcılığı, Arjantinli yıldızın haricinde birçok futbolcuyu da ifade vermeye çağırdı. Ancak diğer futbolcuların milli takımlarına çağrılması, ifadelerin sonraki günlere ertelenmesine neden oldu. 

“Prisma” adlı soruşturmanın detayları

Andrea Agnelli

Futbol Kulüpleri Teftiş Komisyonu tarafından geçen aylarda hazırlanan raporda, Juventus Başkanı Andrea Agnelli, Başkan Yardımcısı Pavel Nedved, kulübün eski sportif direktörü Fabio Paratici’nin de aralarında bulunduğu altı kişinin faaliyetleri, soruşturma kapsamında incelendi. Mali hesap ve tabloları inceleyen savcılık, 2019 ile 2021 yılları arasında gerçekleştirilen 62 transferde usulsüzlük yapıldığını düşünüyor. İtalya futbolunu sarsan yolsuzluk iddialarının merkezinde ise Juventus ve Napoli yer alıyor. Torino temsilcisi 21 oyuncusu için toplam 90 milyon euro transfer harcaması yaptığını bildirdi ancak teftiş komisyonunun raporuna göre el değiştiren para gerçekte 3 milyon euronun biraz üzerinde.

Napoli’de ise Victor Osimhen transferinin usulsüz yollar ile gerçekleştirildiğinden şüpheleniliyor. Rapora göre Napoli, 71.25 milyon euro ve dört futbolcu karşılığında Fransa Ligue 1 ekibi Lille’den Osimhen’i renklerine bağladı. Ancak İtalya temsilcisinin kasasından yalnızca 50 milyon euro çıktığı fark edildi. Öte yandan takasta kullanılan Orestis Karnezis, Claudio Manzi, Ciro Palmieri ve Luigi Liguori’nin kariyerleri de yokuş aşağı ilerliyor. Dört futbolcudan ikisi Serie D’de, biri Serie C’de top koştururken diğeri ise henüz oynadığı takımda süre alamadı. Bu futbolcuların kötü performansları ise yolsuzluk iddialarını kuvvetlendiriyor.

Soruşturma yalnızca İtalya ile sınırlı kalmadı. Tuttosport’un haberine göre transferlerde usulsüzlük yaptığı iddia edilen 18 kulüp arasında İspanya’dan Barcelona, İngiltere’den Manchester City ve Fransa’dan Lille ve Olimpik Marsilya da bulunuyor. Soruşturma kapsamında adı geçen ve şu anda kiralık olarak Beşiktaş’ta forma giyen Miralem Pjanic, 2020-2021 sezonu yaz transfer döneminde Arthur Melo ile takas edilerek Barcelona’ya transfer olmuştu.  

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.