Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Portekiz’e yenilen Türkiye’nin Dünya Kupası hayalleri başka bahara kaldı: Portekiz 3-1 Türkiye

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde Cristiano Ronaldo’nun formasını giydiği Portekiz ile deplasmanda kozlarını paylaştı. Rakibine 3-1 mağlup olan Türkiye, 20 yıldır özlemini duyduğu Dünya Kupası’na katılmayı yine başaramadı. Portekiz ise Katar yolunda yarı finalde İtalya’yı eleyen Kuzey Makedonya ile karşı karşıya gelecek.

Türkiye, Portekiz’e diş geçiremedi

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde Portekiz ile kozlarını paylaştı. Porto şehrindeki Dragao Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maçı, Almanya Futbol Federasyonu’ndan Daniel Siebert yönetti.

Karşılaşmaya ev sahibi hızlı başladı. Maçın ilk dakikasından itibaren oyun üstünlüğünü eline alan Portekiz, 15. dakikada Otavio’nun golü ile öne geçti. Ceza sahası dışında top ile buluşan Raphael Guerreiro’nun şutu, kaleci Uğurcan Çakır’ın bakışları arasında direkten döndü. Direkten dönen topu önünde bulan Otavio ise meşin yuvarlağı filelere yolladı. Golün ardından seyircisinin desteğini arkasına alan Portekiz, Cristiano Ronaldo ve Diogo Jota önderliğinde Türkiye kalesinde tehlike yaratmaya devam etti. Ay-Yıldızlılar ise maçtaki ilk tehlikesini 22. dakikada yakaladı. Cengiz Ünder’in ortasında arka direkte top ile buluşan Berkan Kutlu’nun yaptığı kafa vuruşu, yakın direğin dibinden auta çıktı.

Portekiz 42. dakikada bir gol daha buldu. Otavio’nun ortasında arka direkte top ile buluşan Diogo Jota, yaptığı kafa vuruşu ile meşin yuvarlağı filelere yolladı ve aradaki farkı ikiye çıkardı. Portekiz, ilk 45 dakikayı Otavio ve Jota’nın golleri ile 2-0 önde kapattı.  

Soyunma odasına 2-0 önde giden Portekiz, ikinci yarıya da etkili başlayan taraf oldu. 47. dakikada ceza sahası dışında top ile buluşan Bernardo Silva, çektiği sert şutta Uğurcan Çakır engeline takıldı. Türkiye ise kötü oynadığı bölümde bulduğu gol ile umutlandı. 62. dakikada organize gelişen Türkiye atağında Cengiz Ünder’in pasında ceza sahasına hareketlenen Burak Yılmaz, yaptığı düzgün vuruşta aradaki farkı bire indirdi. Ay-Yıldızlılar, 85. dakikada ise Enes Ünal’ın ceza sahası içinde yerde kalması ile penaltı kazandı. Ancak kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Burak Yılmaz, meşin yuvarlağı üstten auta attı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında Nunes ile bir gol daha bulan Portekiz, sahadan 3-1’lik galibiyet ile ayrıldı.

B sonuçla Türkiye, 20 yıldır özlemini duyduğu Dünya Kupası’na bir kez daha katılmayı başaramadı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.