Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Levent Gültekin ile Muharrem İnce’nin Twitter polemiği

Gazeteci Levent Gültekin, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin altı muhalefet partisinin bir araya geldiği masayı dağıtmaya çalıştığını iddia ederek, “Sadece emekli maaşı olan Muharrem İnce bu partiyi nasıl kurdu? Parayı kim verdi?” diye sordu. İnce ise Levent Gültekin’e “hodri meydan” yanıtı verdi. Gültekin ile İnce arasında Twitter’da tartışma başladı.

Gazeteci Levent Gültekin, Halk TV’de katıldığı televizyon programında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin altı muhalefet partisinin bir araya gelmesini engellemeye çalıştığını öne sürdü.

Gültekin, “Sadece emekli maaşı olan Muharrem İnce bu partiyi nasıl kurdu? Parayı kim verdi?” diye sordu.

İktidar herkesi satın alabilir” diyen Gültekin, “Muharrem İnce’nin muhalefetin altılı masasını hedef almaktan başka hiçbir şey yapmadığını” savundu.

İnce’den Gültekin’e “Hodri meydan”

Muharrem İnce ise Gültekin’e sert yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İnce, “Halk TV, hodri meydan! Elinizdeki gücü kullanarak arkamdan atıp tutuyorsunuz. Beni davet edip söz hakkı vermezseniz namertsiniz! Ben buradayım, hodri meydan!” diye yazdı.

https://twitter.com/vekilince/status/1507613636138782720?s=20&t=5tHWP-zw6pMFKLBt4iFQlA

Gültekin: “Siyasette kimin eli kimin cebinde belli değil artık”

İnce’nin bu paylaşımı üzerine Gültekin de sosyal medyadan yanıt verdi:

“Millet İttifakı’nın sizi davet etmemiş olması büyük hata, bunu ekrandan da söyledim ama sizin de 15 gündür, o masayı dağıtmak için uğraşmanız kabul edin ki ülkenin değil Erdoğan’ın yararına olur.

Dün geceki konuşmamızda hesaplarınızı göstermek için beni davet ettiniz. Ben de bakıp, sonucunu da programımda anlatacağımı söyledim, birkaç hafta önceki programda sizin hakkınızı savundum, bu programda soru yöneltip eleştirdim. Dün gece anlaştığımızı sanıyordum.

Mantar gibi yeni parti kuruluyor. Bu insanlar bu parayı nereden buluyorlar? Özellikle de böyle bir dönemde bunu topluma izah etmeliler. Çünkü siyasette kimin eli kimin cebinde belli değil artık.”

İnce’den Gültekin’e: “Neden beni davet edip televizyonda soramıyorsunuz?”

Levent Gültekin’in açıklaması üzerine bu kez İnce’den yanıt geldi:

“Levent Bey sizinle konuştuğumuz doğru. Biz partinin finansmanını şeffaf bir şekilde merak eden, sorgulayan herkese açıklarız. Siz çağrıyı televizyondan yaptınız, neden beni davet edip televizyonda soramıyorsunuz? Patron mu, patrona para verenler mi izin vermiyor?”

Gültekin ile İnce’nin 24 Haziran tartışması

Gazeteci Levent Gültekin, Medyascope yayınında Muharrem İnce’nin 24 Haziran 2018’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “sarhoş” olduğu için açıklamada bulunmadığını iddia etmiş, İnce ise bu iddiaları reddetmişti.

Levent Gültekin daha sonra sosyal medya hesabından açıkmada bulunarak İnce’den özür dilemişti.

Gültekin’in talebi üzerine yayındaki bu bölüm çıkartılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.