Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tunç Soyer ve Demet Sabancı’dan Diyarbakırlı kadın girişimcilere destek sözü

Diyarbakır’da düzenlenen Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve iş insanı Demet Sabancı, bir araya geldikleri kadın girişimcilere ürünlerini pazarlama sözü verdi.

İş insanı Demet Sabancı, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Kadın Meclisi’nin daveti üzerine, bu yıl ilki düzenlenen Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı için Diyarbakır’a gitti. Sabancı, kahvaltıda bir araya geldiği DTSO Kadın Meclisi üyeleriyle girişimcilik ve sektörel büyüme konularında görüş alışverişinde bulundu. DTSO Kadın Meclisi üyeleri, kooperatifler, kadın girişimciler ve sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcilerinin katılımıyla, Demet Sabancı’nın kurucusu olduğu Shopsa Akademi ile düzenlenen toplantıda ise e-ticaret, kadının ekonomik anlamda güçlenmesi gibi konular ele alındı. Demet Sabancı, pazar bulma konusunda sıkıntı çeken kadın girişimcilere destek sözü verdi.

Fuarın konuklarından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de DTSO’nun düzenlediği toplantıda kadın girişimcilere pazarlama konusunda destek vaadinde bulundu.

Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) Başkanı Rojda Yılmaz, “Demet hanımın gelmesi bizim için olumlu bir adımdı. Kadın girişimcilerin destek taleplerine pozitif yaklaştı ve destek sözü verdi. Birçok konuda ellerinden gelen bütün desteği sunacaklarını belirtti. Bu bizler açısından umut verici bir gelişme oldu” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile de sivil toplum kuruluşlarıyla buluşmasında bir araya geldiklerini belirten Yılmaz, “Başkan Soyer kadınlarla ilgili İzmir’de bir merkez kurmuş, dezavantajlı kadınlara hukuksal anlamda destek oluyor. İkinci önemli konu ise İzmir bölgesindeki üretici kadınların ürettiklerini satma ve pazarlama konusunda sıkıntılarının olmadığını söyledi. Belediyelerin ihale yapmadan istedikleri ürünleri prosedürler yerine getirildikten sonra satın aldıklarını anlattı. Diyarbakırlı kadın girişimcilerin de ürettiklerini satın alabileceklerini dile getirdi. Diyarbakır’daki kadın girişimci sayısına, ne ürettiklerine ve ne kadar ürettiklerine dair liste istedi. Ürettiklerini pazarlama ve satma konusunda kadınlara büyük destek sunacaklarını belirttiği bu mesaj çok önemliydi” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.