Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Miami Açık’tan notlar: Kadınlarda Linda Fruhvirtova sürprizi – Erkeklerde Daniil Medvedev, Alexander Zverev ve Stefanos Tsitsipas, Nadal ve Djokovic’in yokluğunda kupayı hedefliyor

Ana tablo maçları 23 Mart tarihinde başlayan 2022 Miami Açık’ta, ikinci haftaya girildi. Florida’da Hard Rock Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) ve Kadınlar Tenis Birliği (WTA) 1000 turnuvası, 3 Nisan Pazar günü sona erecek.

Linda Fruhvirtova süprizi

2022 Indian Wells’in akabinde oynanan ve Ashleigh Barty’nin emeklilik, Rafael Nadal’ın sakatlık haberi gölgesinde başlayan Miami Açık’ta, dördüncü tur aşamasına gelinen tek kadınlarda Linda Fruhvirtova sürprizi yaşanıyor.

16 yaşındaki Çek raket, Danka Kovinic ve Elise Mertens’i mağlup ettikten sonra üçüncü tur maçında, tecrübeli raket Victoria Azarenka’nın mağlup devam ettiği ikinci sette maçı terk etmesi sonucu adını son 16 isim arasına yazdırdı. Hayatının en güzel günlerini geçirdiğini söyleyen Fruhvirtova’nın, yeni başlayan kariyerinde WTA turu seviyesinde yalnızca üç galibiyeti bulunuyordu. Çek sporcu, turnuvanın ardından kendini ilk 200 isim arasına atacak.

Azarenka’nın maçı terk ettiği anlar:

Henüz 16 yaşındaki rakibi karşısında gösterdiği tavır “saygısızlık” olarak nitelendirilen 32 yaşındaki iki Grand Slam şampiyonu Azarenka, özel hayatında çok stresli bir dönemden geçtiğini ve aslında bu turnuvada mücadele etmesinin yanlış karar olduğunu belirten bir açıklama yaptı.

BNP Paribas Açık zaferinin ardından kadınlar tarafında turnuvanın favorisi konumundaki Iga Swiatek, ABD’li Madison Brengle’ı 6-0, 6-3 set skorlarıyla mağlup ederek dördüncü tura yükseldi ve yoluna emin adımlarla devam ediyor. 20 yaşındaki Polonyalı raket, 2-0’lık Victorija Golubic galibiyetinin ardından tek kadınlarda yeni dünya bir numarası olmayı garantiledi. Swiatek, WTA’de zirveye oturan 28. isim oldu.

Tenisi bırakan Ashleigh Barty’den bayrağı 114 hafta sonra devralan Iga Swiatek, günbegün tenisini yukarıya çıkarmaya odaklandığı ve bu başarının kendisine “gerçeküstü” geldiğini söyledi.

2021 ABD Açık peri masalının ardından saha dışında sponsorlarını arttıran ancak kortta istikrar yakalayamayan Emma Raducanu, ikinci turda Katerina Siniakova’ya 3-6, 6-4, 7-5 mağlup olarak bir kez daha turnuvaya erken veda etti. 19 yaşındaki İngiliz, bu sezon çıktığı yedi maçın beşini kaybetti.

Kortta istikrar yakalamakta zorlanan bir diğer isim olan Naomi Osaka ise Astra Sarma ve Angelique Kerber galibiyetlerinin ardından, rakibi Karolina Muchova’nın sakatlığı sebebiyle organizasyona devam edememesi sonucu ismini son 16’ya yazdırdı.

Miami Açık’ta yedinci günün özeti:

Daniil Medvedev, Andy Murray’i mağlup etti

2022 Miami Açık tek erkeklerde, üçüncü tur müsabakaları devam ediyor. Indian Wells’in ardından Novak Djokovic’e kaybettiği birincilik koltuğunu tekrar alabilmek için en az yarı finale ulaşması gereken Daniil Medvedev, Andy Murray’i ikinci turda 6-4, 6-2 set skorlarıyla geçti. 34 yaşındaki İskoçyalı Murray, ocak ayından beri üst üste maç kazanamadı.

Diğer Britanyalı Cameron Norrie, üçüncü turda Fransız rakibi Hugo Gaston’u 6-3, 7-5 mağlup ederek son 16 isim arasına girmeyi başardı. Norrie’nin dördüncü turdaki rakibi, Alexander Bublik’i 2-0 geçerek bu noktaya ulaşan Casper Ruud oldu.

Miami Açık’ta adını son 16 isim arasına yazdıran raketlerden Nick Kyrgios, Fabio Fognini’yi 6-2, 6-4 ile geçti ve Jannik Sinner’in rakibi oldu. Rafael Nadal ve Novak Djokovic’in yokluğunda favorilerden Alexander Zverev dördüncü turda Thanasi Kokkinakis, Stefanos Tsitsipas üçüncü turda Alex de Minaur ile mücadele edecek.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.