Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail’de iki polis memurunun öldürüldüğü saldırıyı IŞİD üstlendi

İsrail’de dün (27 Mart) iki saldırgan, iki polis memurunu öldürdü. IŞİD, Telegram hesabından yayımladığı mesajında saldırıyı üstlendiğini açıkladı. Saldırının İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in ülkenin güneyindeki Negev Çölü’nde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Fas ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) dışişleri bakanları ile bir araya geldiği gün düzenlenmesi dikkat çekti.

İsrail’in kuzeyi Hadera’da pazar günü (27 Mart) iki polis memuru ölü bulundu. Ardından IŞİD, Telegram hesabından yayımladığı bir mesaj ile saldırıları üstlendi.

Polis, iki teröristin Herbert Samuel Sokağı’na geldiğini ve oradaki polis güçlerine ateş açtığını söyledi. İsrail’in terörle mücadele gücü iki teröristi etkisiz hale getirdi. Acil sağlık ekiplerinden Magen David Adom, iki İsrailli polisin saldırı esnasında öldüğünü, dört kişinin hastaneye kaldırıldığını ve iki kişiye de olay yerinde acil müdahalede bulunulduğunu belirtti.

İslami örgütler saldırıyı sahiplendi

Hamas ve Filistin İslami Cihat Örgütü’nden saldırıya destek geldi. Saldırıyı “kahramanca bir hareket” olarak değerlendiren örgütlerden Hamas, “Bu, İsrail’in bizim insanlarımıza karşı yaptığı suçlara doğal ve yasal bir tepki” açıklamasını yaptı. Gazze’de bulunan Filistin İslami Cihat Örgütü de “Bu saldırı, irademizi kırma girişimlerine karşı halkımızdan anlamlı bir mesaj” diyerek saldırıya sahip çıktı.

Saldırı Negev Zirvesi’nin de konusu oldu

Saldırının İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in ülkenin güneyindeki Negev Çölü’nde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Fas ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) dışişleri bakanları ile bir araya geldiği gün düzenlenmesi dikkat çekti.

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid, İsrail’in terörle mücadele etmekte kararlı olduğunu söyledi ve Negev Zirvesi’ne katılan bakanlarla da saldırının detaylarını paylaştığını belirtti:

“Negev Zirvesi katılımcılarına Hadera saldırısının ayrıntıları hakkında bilgi verdim. Bütün dışişleri bakanları saldırıyı kınadı, hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini iletti ve yaralılara acil şifalar diledi.”

Bu geceki iğrenç terör saldırısı, şiddet yanlısı aşırılık yanlılarının terör estirme ve ülkedeki yaşamın dokusuna zarar verme girişimidir. İsrail terörle tavizsiz bir şekilde savaşacak ve bize zarar vermeye çalışan herkese karşı müttefiklerimizle birlikte kararlılıkla duracağız.”

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada, “Bu tür anlamsız şiddet ve cinayet eylemlerinin toplumda yeri yoktur. İsrailli ortaklarımızın yanındayız ve saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

İsrail’de güvenlik yetkilileri, ramazan ayının da yaklaşmasıyla, İsrailliler’e yönelik saldırıların artacağı konusunda uyarılarda bulunuyor.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.