Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Kuyruklar oluşuyordu, o yüzden zam yaptık” diyen Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun görevden alındı

Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü Osman Uzun görevden alındı. Yerine eski Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan getirildi. Kurumun kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 zam yapmasının ardından Uzun’un “Çok uzun kuyruklar oluşuyordu, o yüzden zam yaptık” açıklamasında bulunması tartışma yaratmıştı.

Osman Uzun

ESK Genel Müdürü Osman Uzun, görevinden alındı.

Yerine eski Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan getirildi.

ESK’nın 22 Mart’ta kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 zam yapması ve Uzun’un ertesi gün “Çok uzun kuyruklar oluşuyordu, o yüzden zam yaptık” açıklamasında bulunması tepkilere neden olmuştu.

Mustafa Kayhan

Kayhan’ın yerine atanmıştı

Mustafa Kayhan, eski Tarım Bakanı Faruk Çelik döneminde Hayvancılık Genel Müdürlüğü’nden alınmış, yerine Osman Uzun getirilmişti.

Kılıçdaroğlu, Uzun’u eleştirmişti: “Vahim bir açıklama”

Cunhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uzun’un “Çok uzun kuyruklar oluşuyordu, o yüzden zam yaptık” açıklamasını şu sözlerle eleştirmişti:

Doğru bir açıklama değil, vahim bir açıklama. Sayın genel müdür bunu nasıl söyledi, doğrusunu isterseniz ben de anlamış değilim. Gıda fiyatlarından tutun, yem fiyatlarına kadar her şeyde zam var. İktidarın yapacağı fazla bir şey yok. Aksi halde Et ve Süt Kurumu batacak. Batıran kim? İktidarın kendisi. Zammı yapan kim? İktidarın kendisi. Fatura kime çıkıyor? Vatandaşa çıkıyor.”

Erdoğan, ESK’ya ucuz et talimatı vermişti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün (27 Mart) Tokat’ta “En uygun imkânlarla vatandaşımızdan biz bu hayvanları alırız, süratle de Tarım Kredi olarak bunları piyasaya süreriz. Ramazan geldi, ramazanımızda da istiyoruz ki ucuz fiyatla vatandaşımıza Et Süt Kurumu’nda falan eti, kıymayı, kuşbaşını verelim” açıklamasında bulunmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.