Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oscar Ödül Töreni’nde oyuncu Will Smith, sunucu Chris Rock’a tokat attı

Bu yıl 94’üncüsü düzenlenen Oscar Ödülleri törenle sahiplerini buldu. Geceden en akılda kalan olay ise oyuncu Will Smith’in, eşiyle ilgili şaka yapan sunucu Chris Rock’a attığı tokat oldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Los Angeles kentindeki Dolby Tiyatrosu’nda düzenlenen Oscar Ödül Töreni’nde, ödüller bu yıl 94’üncü kez sahiplerini buldu.

“En İyi Belgesel” dalında ödülü vermek için sahneye çıkan komedyen ve oyuncu Chris Rock, Will Smith’in saç dökülmesine neden olan rahatsızlığından dolayı saçlarını kazıtan eşi Jada Pinkett-Smith’i konu alan bir espri yaptı. 

Rock, “Jada, seni seviyorum, ‘Jane’in Zaferi’nin (G.I. Jane) yeni filminde seni görmek için sabırsızlanıyorum” diyerek gönderme yaptı. Ridley Scott’ın yönettiği 1997 tarihli filmde, Demi Moore, saçları üç numara kazınmış, özel eğitim alan bir kadın askeri canlandırıyordu.

Rock’un bu sözlerinin ardından oyuncunun eşi Will Smith, sahneye çıkarak sunucuya tokat attı.

Smith, koltuğuna döndükten sonra Rock’a, “Eşimin adını ağzına alma” diyerek bağırdı.

“En İyi Erkek Oyuncu” ödülü  

Will Smith gecede ödül alan isimler arasındaydı. Smith, “King Richard” filmindeki rolüyle “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü aldı. 

Heykelciği almak için çıktığı sahnede, canlandırdığı karakter için “Richard Williams ailesinin en büyük koruyucusuydu” diyen Smith şöyle konuştu:

“Sanat, hayatı taklit eder. Ben çılgın bir baba gibi görünebilirim. Ama sevgi size çılgınca şeyler yaptırır.”

Akademi ve diğer Oscar adaylarından özür dileyen Smith, Chris Rock’tan ise özür dilemedi.

Oscar Akademisi ise Twitter’da şiddetin hiçbir türlüsünü desteklemediklerine dair bir açıklama yayımladı.

Will Smith sunucu Chris Rock’tan özür diledi

Will Smith, olayın üzerine Instagram hesabından yaptığı açıklamada, “şiddetin tüm biçimleri zehirli ve yıkıcıdır” diyerek Chris Rock’a tokat attığı için özür diledi. Davranışının “kabul edilemez ve bağışlanamaz” olduğunu söyleyen Smith, “çizgiyi aştığını” belirtti.

Will Smith’in açıklaması, Oscar Akademisi’nin kendisini attığı tokat nedeniyle kınaması ve inceleme başlatacaklarını açıklamasının ardından geldi.

Akademi’nin Will Smith’e ceza verip vermeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.