Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Roma Maratonu sona erdi: Etiyopyalı atletler, maratona damga vurdu

İtalya’da bu yıl 27’ncisi düzenlenen Uluslararası Roma Maratonu sona erdi. Etiyopyalı atletler Bekele Fikre Tefera ve Dalasa Sechale Adugna, performansları ile maratona damga vurdu. 

Etiyopyalı atletler, Roma Maratonu’nda gövde gösterisi yaptı

Bekele Fikre Tefera

İtalya’da bu yıl 27’ncisi düzenlenen Uluslararası Roma Maratonu sona erdi. Başkent Roma’nın kent merkezinde 42 kilometre 195 metrelik parkurda koşulan yarış, heyecan dolu dakikalara sahne oldu. Dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 11 bin yarışmacının katıldığı belirtilen maratonu erkeklerde Etiyopyalı Bekele Fikre Tefera, 2 saat 6 dakika 48 saniyelik derecesiyle birinci sırada tamamladı. Tefera, bu derecesiyle Kenyalı Benjamin Kiptoo’nun 2009 yılındaki 2 saat 7 dakika 18 saniyelik parkur rekorunu da tarihin tozlu sayfalarına gömdü. Öte yandan Etiyopyalı Mamo Tadesse Temechachu, 2 saat 7 dakika 4 saniyelik derecesiyle ikinciliği elde ederken, Faslı Othamane El Goumri ise 2 saat 7 dakika 16 saniyelik derecesiyle üçüncü sırada yer aldı. 

Dalasa Sechale Adugna

Uluslararası Roma Maratonu’nu kadınlarda 2 saat 26 dakika 9 saniyelik derecesiyle Etiyopyalı Dalasa Sechale Adugna kazandı. Adugna’nın ardından 2 saat 28 dakika 45 saniyelik derecesiyle Kenyalı Jeruto Gladys Kiptoo ikinci oldu. Kadınlarda üçüncü sırayı ise bir başka Etiyopyalı atlet Bekele Tadelech Nedi, 2 saat 31 dakika 1 saniyelik derecesiyle aldı.

https://www.youtube.com/watch?v=OeXgJZZV0FY

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.