Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 FIFA Dünya Kupası biletini kapacak son ülkeler belli oluyor: Portekiz’in rakibi Kuzey Makedonya – İsveç ile Polonya kozlarını paylaşacak

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda final heyecanı bugün (29 Mart) yaşanacak. Türkiye’yi 3-1 ile geçen Portekiz, sürpriz şekilde İtalya’yı saf dışı bırakan Kuzey Makedonya’yı sahasında konuk edecek. Çekya’yı eleyen İsveç ise Rusya’nın organizasyondan men edilmesiyle doğrudan finale yükselen Polonya ile kozlarını paylaşacak. Türkiye saati ile 21.45’te başlayacak karşılaşmalar, S Sport Plus ekranlarından naklen yayınlanacak. 

Portekiz’de hedef Dünya Kupası

Portekiz, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda final maçında Kuzey Makedonya’yı ağırlayacak. Porto’daki Dragao Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, Türkiye saati ile 21.45’te başlayacak. Mücadeleyi, İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Anthony Taylor yönetecek.

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı final maçında Türkiye’yi 3-1 mağlup eden Portekiz, finalde karşısında Kuzey Makedonya’yı buldu. Dünya Kupası Elemeleri A Grubu’nda Sırbistan, İrlanda, Lüksemburg ve Azerbaycan ile mücadele eden Fernando Santos’un öğrencileri, sekiz karşılaşma sonunda topladığı 17 puan ile grubunu Sırbistan’ın arkasında ikinci sırada tamamladı. Portekiz, bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 17 gol atarken kalesinde ise sadece altı gol gördü. 

EURO 2016’da mutlu sona ulaşan Portekiz, Kuzey Makedonya ile tarihinde iki kez karşı karşıya geldi. Portekiz, rakibine karşı oynadığı bu iki karşılaşmada sahadan bir galibiyet ve bir beraberlik ile ayrıldı. Fernando Santos’un öğrencileri, oynadığı son beş resmi karşılaşmada ise üç galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. 

Portekiz’in Kuzey Makedonya karşısındaki en büyük kozu ise dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo olacak. 36 yaşındaki yıldızın, kariyerinin belki de son Dünya Kupası’na katılabilmek için Kuzey Makedonya’yı geçmesi gerekecek. Ronaldo, Portekiz forması ile çıktığı son 13 karşılaşmada 10 kez fileleri havalandırdı. 

Portekiz’in Türkiye’yi geçerek finale yükseldiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Kuzey Makedonya, sürpriz peşinde

EURO 2020’de göstermiş olduğu performans ile dikkatleri çeken Kuzey Makedonya, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı final maçında İtalya’yı eleyerek büyük bir sürprize imza attı. 

Fenerbahçe’den tanıdığımız Eljif Elmas’ın sırtladığı Kuzey Makedonya, Dünya Kupası Elemeleri J Grubu’nda Almanya, Romanya, Ermenistan, İzlanda ve Lihtenştayn ile mücadele etti. Blagoja Milevski’nin öğrencileri, bu karşılaşmalarda beş galibiyet, üç beraberlik ve iki mağlubiyet ile sahadan ayrıldı. 

90+2. dakikada Aleksandar Trajkovski’nin attığı harika gol ile İtalya’yı elemeyi başaran Kuzey Makedonya, aynı sürprizi Portekiz karşısında da yapmak için sahaya çıkacak. 

Aleksandar Trajkovski’nin İtalya’yı yıkan golü:

https://twitter.com/ssporttr/status/1507111248181305349?s=20&t=-gXjWi5K3HQATKKQL-YlyQ

Polonya, Dünya Kupası’nı arzuluyor

Rusya’nın organizasyondan men edilmesiyle doğrudan finale yükselen Polonya, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda final maçında İsveç ile kozlarını paylaşacak. Chorzów’daki Silesian Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, Türkiye saati ile 21.45’te başlayacak. Mücadeleyi, İtalya Futbol Federasyonu’ndan Daniel Orsat yönetecek. 

Dünya Kupası Elemeleri I Grubu’nda İngiltere, Arnavutluk, Macaristan, Andorra ve San Marino ile mücadele eden Polonya, grubunda oynadığı 10 karşılaşmada altı galibiyet, iki beraberlik ve iki mağlubiyet aldı. 52 yaşındaki teknik direktör Czeslaw Michniewicz’in öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere 30 gol atarken, kalesinde 11 gole izin verdi. 

İsveç’i eleyerek Katar biletini cebine koymak isteyen Polonya, rakibi ile oynadığı son 10 karşılaşmada sadece bir galibiyet alabildi. İskandinavya temsilcisine karşı talihsizliğini kırmak için sahaya çıkacak Polonya’nın en büyük kozu ise Robert Lewandowski olacak. Dünyaca ünlü santrfor, bu sezon çıktığı 37 karşılaşmada 45 gol atarak akıl almaz bir performansın altına imza attı. 

İsveç, Polonya engelini aşmanın peşinde

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda Çekya’yı konuk eden İsveç, rakibini 110. dakikada sahneye çıkan Robin Quaison’ın kaydettiği gol ile geçerek finalde Polonya’nın rakibi oldu. 

Genç jenerasyonu ile fark yaratan İsveç, Dünya Kupası Elemeleri B Grubu’nda oynadığı sekiz karşılaşmada beş galibiyet ve üç mağlubiyet aldı. Grubunu İspanya’nın dört puan arkasında tamamlayan Janne Andersson’un ekibi, Polonya karşısında çıktığı son 10 karşılaşmada sekiz galibiyet alarak rakibine büyük üstünlük kurdu. 

Robin Quaison’ın İsveç’i finale taşıdığı gol:

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu finalinde oynanacak karşılaşmalar:

İsveç-Polonya (29 Mart Salı, TSİ 21.45)

Portekiz-Kuzey Makedonya (29 Mart Salı, TSİ 21.45)

Galler/İskoçya-Ukrayna 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.