Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadın sporu için iki önemli sponsorluk anlaşması: Naomi Osaka FTX’in, Emma Raducanu Porsche’nin marka elçisi oldu

Tenisin iki genç yıldızı Naomi Osaka ve Emma Raducanu, geçen hafta kadın sporu için önemli iki sponsorluk anlaşması imzaladı. Osaka dünyanın önde gelen kripto para platformlarından FTX’in, Emma Raducanu ise Porsche’nin marka elçisi oldu.

Osaka anlaşma çerçevesinde platformdan hisse sahibi olurken FTX markası, 2022 Miami Açık’la birlikte Japon raketin turnuva kıyafetlerinde yer alacak. FTX’in bu işbirliğindeki temel amacı, kripto para marketine kadınların katılımını artırmak.

Naomi Osaka anlaşmanın ardından, “İstatistikler kadınların kripto para marketine, diğer tüm finansal araçlar gibi az katıldığını gösteriyor” dedi. FTX CEO’su Sam Bankman-Fried ise konuyla ilgili görüşlerini, “FTX olarak kripto para marketinde olduğu gibi, sosyal değişim için de ön safta olmak istiyoruz. Naomi’yle birlikteliğimizde amacımız, internetin geleceğine katılımda çeşitliliği artırmak” diyerek paylaştı.

Dört Grand Slam şampiyonluğu bulunan 24 yaşındaki Osaka, 2021 Roland Garros’tan beri mental sağlığının yerinde olmadığını belirtiyor ve kortta istikrar yakalamakta zorlanıyor. Ancak teniste zirveye çıktığı günden beri markaların yoğun ilgisini çeken, Forbes’a göre 2021’de en çok gelir elde eden kadın sporcu olan Naomi Osaka; Nike, Nissan, All Nippon Airways, Tag Heuer, Louis Vuitton gibi markaların yer aldığı sponsorluk portföyüne FTX’i de ekledi.

Kripto para şirketlerinin spora büyük meblağlarda yatırım yaptığı son dönemin önemli aktörlerinden olan Bahamalar menşeli FTX, Tom Brady ve Stephen Curry ile çalışırken Miami Heat’in salonunun da isim sponsoru.

2021 ABD Açık’ta tam anlamıyla “peri masalına” imza atarak tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken Emma Raducanu, kısa sürede büyüyen sponsor portföyüne Porsche’yi de ekledi. Anlaşma çerçevesinde Raducanu, 18-24 Nisan tarihlerinde Stuttgart’ta düzenlenecek Kadınlar Tenis Birliği (WTA) Turu organizasyonu Porsche Tennis Grand Prix’de boy gösterecek.

Raducanu ayrıca, Alman şirketin pazarlama faaliyetlerinde rol alacak. Porsche, kadın tenisinin bir diğer önemli yüzü Alman Angelique Kerber’in de sponsoru. İşbirliğinin ardından Porsche Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Blume, Raducanu’nun dünyadaki genç kadınlara rol model olma durumunun altını çizerken 19 yaşındaki İngiliz raket, kendisini heyecanlandıran markalarla çalışmanın verdiği mutluluğa değindi.

Nike, British Airways, Evian, Dior, Tiffany’s ve Vodafone, Emma Raducanu’ya sponsor olan markalar. 2021’de “BBC Spor Yılın Kişisi” seçilen Raducanu, 2022’de ise kortta istikrar yakalamakta zorlanıyor. Son olarak Miami Açık’a ikinci turda veda eden tenisçi, bu sezon çıktığı yedi maçın beşini kaybetti.

Forbes’un her yıl çıkan en çok kazanan kadın sporcular listesine bakıldığında, kadın sporcular için sponsor desteğinin önemini anlamak güç değil. Naomi Osaka ve Emma Raducanu gibi sporcular, bu büyük anlaşmalarla aynı zamanda başka sporcuların önünün açılmasına katkı sağlıyor.

2021’in en çok gelir elde eden kadın sporcularıyla ilgili yaptığımız haber:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.