Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Katar’dan Mısır’a 5 milyar dolarlık yatırım 

Mısır hükümeti, salı günü (29 Mart) bir açıklama yayımlayarak Mısır ve Katar’ın 5 milyar dolar değerinde bir yatırım anlaşması imzalama konusunda anlaştığını duyurdu. 

Mısır kabinesi, Katarlı bakanların Kahire’ye yaptıkları ziyaret esnasında duyurduğu yatırım ve ortaklığın “ilerleyen zamanlarda hayata geçeceği” dışında bir ayrıntı paylaşmadı. Anlaşmanın amacı, “iki kardeş ülke arasında ekonomik ve yatırım işbirliğini güçlendirme” ifadeleriyle açıklandı. 

Katar Emiri Tamim bin Hamad el-Tani ve Mısır Devlet Başkanı Abdül Fettah Sisi, 2015
(Fotoğraf: Atalayar üzerinden Reuters)

Katarlı isimlerin Mısır’a diplomatik ziyaretinde Katar Dışişleri Bakanı Abdulrahman el-Tani, Mısır Devlet Başkanı Abdül Fettah Sisi ile görüştü. Ekonomi bakanları düzeyinde de temaslarda bulunuldu.

Mısır, Ukrayna’daki savaşın Kızıldeniz turizmini etkilemesi ve buğday ithalat fiyatlarını yukarı çekmesiyle yeni finansal baskılarla karşı karşıya. Ülkenin ekonomisi halihazırda koronavirüs salgını sebebiyle enflasyon sorunu yaşıyordu. 

Geçen yıl ocak ayında Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, terörizmi finanse ettiği gerekçesiyle Katar’a 2017’den beri uyguladıkları boykota son verme kararı almıştı.

Mısır Dışişleri Bakanı, pazartesi günkü (28 Mart) açıklamasında iki ülkenin farklı alanlarda işbirliğini geliştirme amacıyla ortak bir komite oluşturacağını söyledi. 

Kaynak: Reuters 

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.