Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Portekiz ve Polonya, Katar biletini kaptı

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda final heyecanı, savaş nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen Galler-Ukrayna maçının haricinde sona erdi. Türkiye’yi 3-1 ile geçen Portekiz, sürpriz şekilde İtalya’yı saf dışı bırakan Kuzey Makedonya’yı sahasında 2-0 mağlup ederek Dünya Kupası’na katılmaya hak kazandı. Rusya’nın organizasyondan men edilmesiyle doğrudan finale yükselen Polonya ise Çekya’yı eleyen İsveç’i 2-0 ile geçerek Katar biletini cebine koymayı başardı. 

Cristiano Ronaldo, Katar’da boy gösterecek

Portekiz, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda final maçında Kuzey Makedonya’yı ağırladı. Porto’daki Dragao Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada ev sahibi rahat bir galibiyet aldı. Portekiz’e, yarı finalde İtalya’yı eleyerek büyük bir sürprize imza atan Kuzey Makedonya karşısında galibiyeti getiren golleri, 32. ve 65. dakikalarda Bruno Fernandes kaydetti. 

Katar bileti alan ülkeler arasına adını yazdırmayı başaran Portekiz, 2002 Kore-Japonya, 2006 Almanya, 2010 Güney Afrika, 2014 Brezilya ve 2018 Rusya’nın ardından 2022 Katar’da olmak üzere üst üste altıncı kez finallerde sahne alacak. 37 yaşındaki Cristiano Ronaldo ise geride kalan dört Dünya Kupası’nda rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=unusX8xkY-I

Polonya, Dünya Kupası’na katılmaya hak kazandı

Rusya’nın organizasyondan men edilmesiyle doğrudan finale yükselen Polonya, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda final maçında İsveç ile kozlarını paylaştı. Robert Lewandowski’nin sırtladığı Polonya, Çekya’yı eleyerek finale yükselen İsveç’i, Chorzów’daki Silesian Stadyumu’nda konuk etti. 

İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmanın ikinci yarısında bulduğu gollerle 2-0 galip gelen Polonya, Dünya Kupası vizesini almayı başardı. Polonya’yı İsveç karşısında zafere taşıyan isimler ise Robert Lewandowski (penaltı) ve Piotr Zielinski oldu. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=y4o9yhyLtlc

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.