Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salah ve Mostafa Mohamed’in penaltı kaçırdığı maçta Mısır, Senegal’e elendi

2022 FIFA Dünya Kupası Afrika Elemeleri play-off turunda Senegal, Mısır’ı penaltı atışları sonrası eleyerek Katar’ın ev sahipliği yapacağı 2022 Dünya Kupası’na katılma hakkı kazandı. Mısır’da Galatasaray’dan Mostafa Mohamed ve Liverpool’dan Mohamed Salah, ülkeleri adına kullandıkları penatı vuruşlarından faydalanamadı. İki taraf, bu yıl Afrika Uluslar Kupası finalinde de karşı karşıya gelmiş ve şampiyonluğa ulaşan taraf, penaltı atışları sonucunda yine Senegal olmuştu. 

Salah ve Mostafa Mohamed’in kaçırdığı penaltılar, Mısır’ı Dünya Kupası’ndan etti

Penaltılar sırasında Mısırlı futbolculara, tribünlerden lazer tutuldu

2022 FIFA Dünya Kupası Afrika Elemeleri 3. tur rövanş maçında Senegal, sahasında Mısır ile kozlarını paylaştı. İlk maçı 1-0 kaybeden ev sahibi, maçın 4. dakikasında Boulaye Dia’nın golüyle öne geçti ve karşılaşmanın 90 dakikasını da 1-0 önde tamamlayarak maçı uzatmalara taşıdı.

Uzatma devrelerinde gol sesi çıkmayınca penaltı atışlarına geçildi. Mısır’da Galatasaray’dan Mostafa Mohamed ve Liverpool’dan Mohamed Salah, ülkeleri adına kullandıkları penaltı vuruşlarından faydalanamayan üç isimden ikisi oldu. Salah’ın Liverpool’dan takım arkadaşı Sadio Mane ise Senegal’i Katar’a götüren penaltı golünü kaydetti. Öte yandan penaltılar sırasında Mısırlı futbolculara, tribünlerden lazer tutuldu. İki taraf, son olarak Afrika Uluslar Kupası finalinde de karşı karşıya gelmiş ve şampiyonluğa ulaşan taraf, penaltı atışları sonucunda yine Senegal olmuştu. 

https://twitter.com/FIFAWorldCup/status/1508894762597814287?s=20&t=nzNoobTA1XZS5M2amGbKgg

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=SrJ3nDcAsfA

2022 FIFA Dünya Kupası Afrika Elemeleri’nde rakiplerini eleyerek Katar biletini cebine koyan ülkeler: Senegal, Kamerun, Gana, Tunus, Fas, Tunus

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.