Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cüneyt Çakır’a İsviçre Futbol Federasyonu’ndan özel davet

Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) kararı ile görevden alınan 13 hakem arasında yer alan Cüneyt Çakır’a İsviçre Futbol Federasyonu kucak açtı. 

Cüneyt Çakır, İsviçre yolcusu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), Süper Lig’de görev alan hakem kadrosunu yeniden belirlerken tarihi bir kararın altına imza atarak, Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus’un da aralarında bulunduğu 13 ismi liste dışında bırakmıştı. Ancak MHK’nın görevden aldığı hakem ve gözlemciler, bu kararın ardından TFF Tahkim Kurulu’na itiraz etmiş ve 13 Süper Lig hakeminin görevden el çektirilmesi kararı bozulmuştu. 

Bu gelişmelerin ardından Cüneyt Çakır ve ekibinin İsviçre’de maç yönetmesi için teklif aldı.

Fanatik Gazetesi’nden eski hakem Deniz Çoban yazısında “İsviçre Futbol Federasyonu, Türkiye Futbol Federasyonuna bir yazı yazarak, Cüneyt Çakır’ın İsviçre Ligi’nde maç yönetmesi için teklif gönderdi. Şu anda İsviçre Futbol Federasyonu, Türkiye Futbol Federasyonunun onayını bekliyor. Onay çıktığı anda Cüneyt Çakır, ekibiyle birlikte İsviçre Ligi’nde maç yönetmeye başlayacak. Dolayısıyla da tekrar Dünya Kupası’nda maç yönetme şansını yakalayacak” ifadelerini kullandı. 

İlk kez yaz ayları dışında düzenlenecek FIFA Dünya Kupası, 21 Kasım ile 18 Aralık 2022 tarihlerinde Katar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler