Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Serbest Güreş Milli Takımı, Avrupa ikincisi: Taha Akgül ve Feyzullah Aktürk altın madalya kazandı

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil müsabakalarında Türkiye, 141 puanla Azerbaycan’ın ardından ikinci sırada yer aldı.

Türkiye, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ikinci sırayı elde etti

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil müsabakaları sona erdi. Serbest stil müsabakalarında 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanan Türkiye, 141 puanla takım halinde Avrupa ikincisi oldu. Taha Akgül ve Feyzullah Aktürk altın, Süleyman Atlı gümüş, Münir Recep Aktaş, Muhammet Akdeniz ve Osman Göçen bronz madalya aldı.

Serbest stil müsabakalarında Azerbaycan 159 puanla birinci olurken, Gürcistan, Türkiye’nin ardından 133 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Taha Akgül ve Feyzullah Aktürk, şampiyonaya damga vurdu

Taha Akgül

Budapeşte’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonası’nın üçüncü gününe Taha Akgül ve Feyzullah Aktürk damga vurdu. Erkekler serbest stil 125 kilo finalinde mindere çıkan Taha, Gürcü rakibi Geno Petriashvili’yi 5-2 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Kariyerinin dokuzuncu Avrupa şampiyonluğunu elde eden Taha Akgül, serbest stilde en fazla Avrupa şampiyonluğuna ulaşan güreşçi unvanını elinde bulunduruyor. Kariyerinde iki dünya şampiyonluğu bulunan milli sporcu, Rio 2016’da altın, Tokyo 2020’de ise bronz madalya kazanmıştı.

Büyüklerde ilk kez Avrupa Şampiyonası’na katılan Feyzullah Aktürk ise büyük bir başarının altına imza attı. Erkekler serbest stil 92 kiloda mindere çıkan Feyzullah, Bulgar Ahmed Sultanovich Bataev’i 6-1 mağlup ederek altın madalya elde etti. 


Avrupa Güreş Şampiyonası’nda bugün (31 Mart) 76 kiloda Yasemin Adar Yiğit, 50 kiloda da Evin Demirhan Yavuz altın madalya için mindere gelecek. Kadınlar 55 kiloda Türkiye’yi temsil eden Bedia Gün ise bronz madalya maçına çıkacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.