Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Putin’in yakın dostu Depardieu, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarını kınadı

Ünlü Fransız aktör Gerard Depardieu, yakın dostu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’ya saldırı kararını, “kabul edilemez ve çılgın bir sürüklenme” olarak nitelendirdi ve kınadı.

Daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i birçok kez övdüğü açıklamalarıyla gündeme gelen Gerard Depardieu, AFP’ye verdiği demeçte, “Vladimir Putin gibi liderlerin, çılgın ve kabul edilemez davranışlarından Rus halkı sorumlu değil” dedi.

2013’te Rus vatandaşlığı alan Depardieu, 3 Nisan’da Paris’teki Champs-Elysees Tiyatrosu’nda vereceği konserin tüm gelirinin Ukrayna’daki savaşın mağdurlarına verileceğini söyledi. Rusya ve Ukrayna’nın her zaman kardeş iki ülke olduğunu belirten Depardieu, taraflara “Silahları durdurun ve müzakerelere geçilsin” diyerek seslendi.

72 yaşındaki aktör, Rus vatandaşlığını aldıktan sonra Rusya’yı “büyük bir demokrasi” olarak nitelendirmiş ve Putin’den övgüyle bahsetmişti.

Kaynak: France 24

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.