Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 31. hafta heyecanı başlıyor: Fenerbahçe, Kayseri deplasmanında – Haftanın maçında Trabzonspor’un konuğu Beşiktaş

Süper Lig’de 31. hafta heyecanı, bugün (2 Nisan) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

Fenerbahçe, Yukatel Kayserispor deplasmanında

Fenerbahçe, bugün (2 Nisan) Yukatel Kayserispor ile karşılaşacak. Kadir Has Şehir Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 16.00’da başlayacak. Mücadeleyi, Atilla Karaoğlan yönetecek. 

Sarı-lacivertliler, Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra çıktığı 12 maçta 25 puan topladı. İsmail Kartal yönetiminde son altı maçta yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe, ligde topladığı 53 puan ile üçüncü sırada yer alıyor.

Süper Lig’de zirve yarışından kopan, Ziraat Türkiye Kupası yolculuğu ise çeyrek final aşamasında sona eren Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde ise karşılaştığı Slavia Prag’a her iki maçta yenildi ve turnuvaya play-off turunda veda etti. Ancak İsmail Kartal’ın öğrencileri, son haftalarda oldukça formda. Son altı haftada beş galibiyet alan Fenerbahçe, aldığı galibiyetlerin tamamında rakip filelere en az iki gol attı. Öte yandan sarı-lacivertliler, Yukatel Kayserispor’a konuk olduğu son üç lig maçının ikisini gol atamadan kaybetti. 

İsmail Kartal’ın Yukatel Kayserispor karşısındaki en büyük kozlarından biri, genç futbolcu Arda Güler olacak. Süper Lig tarihinde gol atan en genç Fenerbahçeli futbolcu olan Arda’nın (17 yaş, 16 gün), Mesut Özil’in kadro dışı bırakılmasıyla daha fazla süre alması bekleniyor. 

Hikmet Karaman yönetimindeki Yukatel Kayserispor, 30 haftası tamamlanan ligde topladığı 38 puan ile 14. sırada yer alıyor. Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe ile oynadığı son dört lig maçında sadece bir puan toplayabildi. Yukatel Kayserispor, ligde oynadığı son dört maçı ise kaybetti. Hikmet Karaman’ın ekibi, bu maçlarda kalesinde toplam 11 gol gördü. 

Galatasaray, Volkan Demirel’in VavaCars Fatih Karagümrük’ü ile karşılaşacak

Galatasaray, bugün (2 Nisan) VavaCars Fatih Karagümrük ile kozlarını paylaşacak. NEF Stadyumu’ndaki karşılaşma, saat 20.30’da başlayacak. Mücadeleyi, Ali Şansalan yönetecek. 

Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine Domenec Torrent’i getiren Galatasaray, İspanyol çalıştırıcı yönetiminde çıktığı 10 karşılaşmada üç galibiyet aldı. Sarı-kırmızılılar, 30 haftası tamamlanan ligde topladığı 38 puan ile 15. sırada bulunuyor.  

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Barcelona’ya elenerek turnuvaya veda eden Galatasaray, son olarak Gaziantep FK deplasmanında beklemediği bir mağlubiyet aldı. VavaCars Fatih Karagümrük’ü mağlup ederek küme düşme hattından uzaklaşmak isteyen sarı-kırmızılılar, son iki sezonda rakibi ile oynadığı üç karşılaşmayı da kazanamadı. Öte yandan Galatasaray, evinde oynadığı son iki lig maçını da kazanmayı başardı. Domenec Torrent’in öğrencileri, son 11 lig maçında da kalesini gole kapatamadı. Torrent’in bu maçtaki en büyük kozu ise Kerem Aktürkoğlu olacak. Kerem, bu sezon çıktığı 44 karşılaşmada 11 gol ve yedi asistlik performans ortaya koydu. 

Volkan Demirel’in çalıştırdığı VavaCars Fatih Karagümrük, 30 haftası tamamlanan ligde topladığı 43 puan ile dokuzuncu sırada yer alıyor. Ligde oynadığı son beş maçta 10 puan toplayan VavaCars Fatih Karagümrük, Galatasaray karşısına galibiyet parolası ile çıkacak. Volkan Demirel’in bu maçtaki en büyük gol silahı ise Emre Mor olacak. Bir dönem Galatasaray’da da forma giyen Emre, Yukatel Kayserispor karşılaşmasında üç gol atarak yıldızlaşmıştı. 

Haftanın maçında Trabzonspor’un konuğu Beşiktaş

Trabzonspor, yarın (3 Nisan) Beşiktaş ile kozlarını paylaşacak. Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde oynanacak karşılaşma, saat 20.30’da başlayacak. Mücadeleyi, Zorbay Küçük yönetecek. 

Trabzonspor’da tek hedef galibiyet

Bordo-mavililer, ligde oynadığı 30 karşılaşmada topladığı 70 puan ile liderlik koltuğunda oturuyor. Abdullah Avcı’nın ekibi, bu karşılaşmalarda rakip filelere 58 gol atarken kalesinde ise yalnızca 26 gol gördü.

Çaykur Rizespor’a mağlup olarak 13 maçlık yenilmezlik serisi sona eren Trabzonspor, Beşiktaş maçından üç puan çıkartarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmak istiyor. Beşiktaş ile oynadığı son iki lig maçını kazanan bordo-mavililer, 1983 yılının Eylül ayından bu yana rakibini üst üste üç kez mağlup etmeyi başaramadı. Öte yandan Trabzonspor, evinde oynadığı son 21 lig maçında yenilgi yüzü görmedi ve son 12 iç saha karşılaşmasının 10’undan galip ayrıldı. Abdullah Avcı’nın öğrencileri, aynı zamanda bu sezon lig maçlarının ilk yarılarında en fazla gol atan takım olarak dikkat çekiyor (32). 

Abdullah Avcı’nın bu maçtaki en önemli gol ayağı ise Edin Visca olacak. Visca, son yedi karşılaşmada dört kez fileleri sarstı ve takımının toplam 16 puan kazanmasına katkıda bulundu. 

Trabzonspor’un Beşiktaş’ı 2-1 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Valerien Ismael, ilk maçında üç puan peşinde

Beşiktaş, son 14 haftada sadece 25 puan toplayabildi. Siyah-beyazlılar, ligde oynadığı 30 karşılaşmada ise topladığı 46 puan ile lider Trabzonspor’un 24 puan gerisinde sekizinci sırada yer alıyor

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Yukatel Kayserispor’a elenerek hayal kırıklığı yaratan, ligde oynadığı son iki maçta ise dört puan kaybeden Beşiktaş’ta teknik direktör Önder Karaveli ile yollar ayrıldı. Siyah-beyazlılarda, Önder Karaveli’den boşalan teknik direktörlük görevine ise Valerien Ismael getirildi. Beşiktaş’ın başındaki ilk maçına Trabzon deplasmanında çıkacak olan 46 yaşındaki Fransız teknik direktör, deplasmandan galibiyet ile dönmek amacında. Beşiktaş, lig tarihinde Trabzonspor ile 97 kez karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar, bu karşılaşmalarda rakibine 37-36’lık üstünlük kurdu. Sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşmada Trabzonspor’a boyun eğen Beşiktaş, 2010-2011 sezonundan bu yana bordo-mavili ekibe hem iç sahada hem de deplasmanda mağlup olmadı. Öte yandan siyah-beyazlılar, bu sezon oynadığı 30 maçın sekizini kaybederek kötü bir görüntü çizdi. Beşiktaş, şampiyon olarak tamamladığı 2020-2021 sezonunda yalnızca sekiz mağlubiyet almıştı.

Valerien Ismael’in Trabzonspor maçındaki en büyük kozu, Rachid Ghezzal olacak. Ghezzal, son beş maçta bir gol atıp üç asist yaparak toplam dört gole doğrudan katkı sağladı. 

Beşiktaş’ın Trabzonspor’u 4-3 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Süper Lig’in 31. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

2 Nisan Cumartesi

GZT Giresunspor-Demir Grup Sivasspor

Altay-Fraport-TAV Antalyaspor

Yukatel Kayserispor-Fenerbahçe

Galatasaray-VavaCars Fatih Karagümrük

3 Nisan Pazar

Kasımpaşa-Gaziantep FK

İttifak Holding Konyaspor-Göztepe

Aytemiz Alanyaspor-Çaykur Rizespor

Trabzonspor-Beşiktaş

4 Nisan Pazartesi

Medipol Başakşehir-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Atakaş Hatayspor-Adana Demirspor

Süper Lig’de 31. hafta öncesi oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.