Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (3 Nisan 2022) – Macar halkı sandık başında: Orbán ile tamam mı, devam mı? | Özge Çakır Somlyai ve Edgar Şar Macaristan’dan aktardı

Editör: İnan Ketenciler

Macaristan’da 8,2 milyon seçmen bugün sandık başında. 12 yıl önce göreve gelen Başbakan Viktor Orbán iktidarını dört yıl daha uzatmak için çalışırken Peter Marki-Zay’in liderliğini üstlendiği altı muhalefet partisi, başta Avrupa Birliği olmak üzere dünyadaki birçok liderin eleştiri oklarını yönelttiği popülist-sağcı lideri koltuğundan etmek için yarıştı. Yerel saatle 06.00’da başlayan oy verme işlemi 19.00’a kadar devam etti. Haber Hafta Sonu’nda bu akşam Macaristan’da bulunan Medyascope muhabiri Özge Çakır Somlyai ve Medyascope yorumcusu Edgar Şar Macaristan’daki seçim atmosferini, seçimlerin Türkiye ile benzerliğini ve gelen ilk sonuçları değerlendirdi. 

Yayını Spotify’dan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.