Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Miami Açık sona erdi: 18 ve 20 yaşındaki raketler, Carlos Alcaraz ve Iga Swiatek şampiyon oldu

2022 Miami Açık, Carlos Alcaraz – Casper Ruud finaliyle sona erdi. Hard Rock Stadyumu’nda tek erkekler ve kadınlarda şampiyonlar, 18 ve 20 yaşında iki genç oldu: Carlos Alcaraz ve Iga Swiatek

Taze kariyerinin ilk Masters finalinde Casper Ruud’ı 7-5, 6-4 set skorlarıyla mağlup eden Carlos Alcaraz, 2022 yılındaki sansasyonel performansını kupa ile taçlandırdı. Alcaraz, Novak Djokovic’i (19) geride bırakarak Miami Açık’ı kazanan en genç raket unvanını ele geçirirken, Masters turnuvası kazanan en genç üçüncü isim oldu.

Carlos Alcaraz’ın şampiyonluk anı:

Carlos Alcaraz’ın antrenörü Juan Carlos Ferrero, babası vefat ettiği için Miami’de bulunamadı ancak final maçında genç İspanyolu desteklemeye geldi. Alcaraz şampiyonluğun ardından galibiyeti Ferrero ile kutladı.

Alcaraz ile Juan Carlos Ferrero kucaklaşması:

Üçüncü Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) Turu zaferini yaşayan Alcaraz, dünya tek erkekler sıralamasında 11. sıraya yükseldi.

Tek kadınlar finalinde, istim üstündeki bir diğer isim şampiyonluğa ulaştı. 2022’nin Rafael Nadal ve Carlos Alcaraz ile birlikte en formda raketi Iga Swiatek, Naomi Osaka’yı 6-4, 6-0 ile geçti. Böylece Kadınlar Tenis Birliği (WTA) turnuvalarında üst üste 17. galibiyetini alan Swiatek, kopayla birlikte dünya bir numarası koltuğuna da yerleşti.

20 yaşındaki Iga Swiatek, Indian Wells ve Miami Açık’ı kazanarak “Sunshine Double” yapan tarihteki dördüncü kadın tenisçi olurken, bu başarıya imza atan en genç isim oldu. Diğer üç isim ise Steffi Graf (1994, 1996), Kim Clijsters (2005) ve Victoria Azarenka (2006).

Geçen yılki Roland Garros’tan beri kortta istikrar yakalamakta zorlanan ve Indian Wells’te turnuvaya göz yaşlarıyla veda eden Naomi Osaka ise 2020’den sonra ilk kez bir WTA 1000 turnuvasında final oynadı. Indian Wells’in ardından terapistle görüşmeye başladığını açıklayan Osaka, son dönemde mental olarak en sağlıklı ve rahat gözüktüğü turnuvayı geride bıraktı.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.