Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa Güreş Şampiyonası sona erdi: Türkiye Güreş Milli Takımı, organizasyona damga vurdu

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Türkiye Milli Takımı; serbest erkekler, kadınlar ve grekoromen stilde ilk kez 10 final yapıp, yedisi altın olmak üzere toplam 17 madalya ile rekor kırdı.

Kadın Milli Takımı, Avrupa şampiyonu

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda heyecan sona erdi. 37 ülkeden toplam 375 sporcunun katıldığı şampiyonada Türkiye, 30 sporcu ile madalya mücadelesi verdi. Kadın Milli Takımı ise şampiyonada adeta gövde gösterisi yaptı. 85 güreşçinin mücadele ettiği şampiyonada Türkiye, Yasemin Adar Yiğit (76 kg) ve Evin Demirhan Yavuz (50 kg) ile iki altın, Buse Tosun Çavuşoğlu (72 kg) ile bir gümüş ve Bediha Gün (55 kg) ile bir bronz madalya kazandı.

Türkiye, kadınlarda takım halinde Avrupa Güreş Şampiyonası’nda tarihinde ilk kez mutlu sona ulaştı. 140 puanlı Türkiye’yi 135 puan ile Ukrayna takip etti. Kürsünün son basamağında ise organizasyon boyunca 110 puan toplayan Bulgaristan yer aldı. 

Yasemin Adar Yiğit’in şampiyonluğa ulaştığı anlar:

Evin Demirhan Yavuz’un şampiyonluğa ulaştığı anlar:

Türkiye, serbest stilde ikinci sırayı elde etti

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil müsabakalarında iki altın, bir gümüş ve üç bronz madalya kazanan Türkiye, 141 puanla takım halinde Avrupa ikincisi oldu. Taha Akgül ve Feyzullah Aktürk altın, Süleyman Atlı gümüş, Münir Recep Aktaş, Muhammet Akdeniz ve Osman Göçen bronz madalya aldı. Serbest stilde Azerbaycan 159 puanla birinci olurken, Gürcistan, Türkiye’nin ardından 133 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Erkekler 125 kilo finalinde mindere çıkan Taha Akgül, Gürcü rakibi Geno Petriashvili’yi 5-2 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Kariyerinin dokuzuncu Avrupa şampiyonluğunu elde eden Taha Akgül, serbest stilde en fazla Avrupa şampiyonluğuna ulaşan güreşçi unvanını elinde bulunduruyor.

Büyüklerde ilk kez Avrupa Şampiyonası’na katılan Feyzullah Aktürk ise büyük bir başarının altına imza attı. 92 kiloda mindere çıkan Feyzullah, Bulgar Ahmed Sultanovich Bataev’i 6-1 mağlup ederek altın madalyayı kazandı.  

Türkiye, grekoromende Avrupa ikincisi

155 sporcunun mücadele ettiği grekoromen stilde Türkiye, önemli başarılara imza attı. Türkiye adına tarihin en büyük güreşçileri arasında gösterilen Rıza Kayaalp, İtalyan Danila Sotnikov’u 4-0 mağlup ederek 11. şampiyonluğunu elde etti. Rıza, böylelikle Avrupa Güreş Şampiyonası tarihinin en çok altın madalya kazanan sporcusu oldu. 60 kiloda Kerem Kamal ve 67 kiloda Murat Fırat da altın madalya kazanırken; 77 kiloda Yunus Emre Başar gümüş, 55 kiloda Emre Mutlu, 63 kiloda Ahmet Uyar ve 82 kiloda da Burak Akbudak bronz madalya aldı. Türkiye, grekoromende takım halinde ikinci oldu. Grekoromen stil müsabakalarında Azerbaycan 165 puanla birinci olurken, Gürcistan, Türkiye’nin ardından 114 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Avrupa şampiyonu Rıza Kayaalp, ödülünü Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası Eslem Fatma Altındağ’ın tedavisi için kullanacağını duyurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.