Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bergama Tiyatro Festivali haziranda başlıyor

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Bergama Tiyatro Festivali, 2-5 Haziran günleri arasında ilçenin tarihi mekanlarında seyirciyle buluşacak.

Bergama Tiyatro Festivali’nde bu yıl iklim krizi, savaş ve pandemi koşullarında bir araya gelmenin, tanışmanın ve paylaşmanın önemine dikkat çekiliyor. Bu amaçla festival kapsamında ilk defa bu yıl mahalle, köy ve sokaklarda da etkinlikler düzenlenecek.

Festivalde “Yerelleşme”, “Sektörleşme”, “Sosyal ve Kültürel Hayatın Erişilebilirliği” ve “Çocuklar ve Gençlerin Kültür ve Sanat Hayatına Katılımı” başlıkları açılacak. Festivalin yerelle olan bağını güçlendirmek için bölgedeki sivil toplum kuruluşları ve Bergamalılardan oluşan bir ekiple çalışılıyor.

Bergama Tiyatro Festivali 2021

İzmir’in Bergama ilçesi, dünyanın en önemli antik kentlerinden biri olarak kabul edilen Pergamon’a ev sahipliği yapıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan antik kent, Helenistik dönemin en büyük kütüphanelerinden birine sahip.

Festival, Bergama’nın köklü tiyatro geleneğini, parşömen kağıdını dünyaya tanıtacak kadar güçlü edebiyat tutkusunu, sağlık, bilim, mimari alanlarındaki başarıları ile bu mirası, sahne sanatları aracılığıyla ve multidisipliner atölye, panel ve yürüyüşlerden oluşan etkinlik programıyla daha çok insana ulaştırmayı hedefliyor.

Asklepion, Kızıl Avlu, BerKM gibi kente özgü mekanlarda gerçekleşecek oyunların biletleri yakında Mobilet’te satışa çıkacak.

Festival ile ilgili duyuruları web sitesinden takip edebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.