İngiltere’de, Oxford ile Cambridge üniversiteleri arasında yüzyılı aşkın bir süredir devam eden ve izleyicileri ekrana kilitleyen kürek yarışlarının 167’ncisi düzenlendi. Oxford’un erkek takımı, 2017’den bu yana ilk zaferini yaşayarak şeytanın bacağını kırmayı başardı. Cambridge’in kadın takımı ise üst üste beşinci galibiyetine uzanarak bu alanda rekor kırdı.
Cambridge’in kadın takımından tarihi başarı
Oxford ile Cambridge üniversiteleri arasındaki yüzyılı aşkın bir süredir devam eden kürek yarışlarının 167’ncisi Thames Nehri’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Koronavirüs salgını nedeniyle getirilen tedbirlerin esnetilmesi ile 2019’dan sonra ilk kez Thames Nehri’nde düzenlenen yarışlar nefesleri kesti. Dünyanın “1” numaralı kadın kürekçisi Yeni Zelandalı Grace Prendergast’u kadrosunda bulunduran Cambridge, ezeli rakibi Oxford’a karşı büyük üstünlük kurdu. 6,8 kilometrelik parkuru 18 dakika 22 saniyelik derece ile tamamlayarak rekor kıran Cambridge’in kadın takımı, önemli bir rekorun daha altına imza attı. Dünyanın en eski dördüncü üniversitesi olan Cambridge, iki üniversite arasında 75’incisi düzenlenen kadınlar yarışında üst üste beşinci zaferine uzandı. Geride kalan yarışlarda Cambridge’in 46, Oxford’un ise 30 şampiyonluğu bulunuyor.
Cambridge’in olimpiyat şampiyonu kürekçisi Grace Prendergast, üniversitesinin elde ettiği zaferin ardından duygularını paylaştı. Prendergast, “Bunun ne kadar havalı bir olay olduğuna hazırlıksız yakalandım” diye konuşarak Cambridge Üniversitesi adına kazandığı zafer ile 2020 Tokyo Olimpiyatları’ndaki şampiyonluğunun kendisi adına eşit derecede özel olduğunu belirtti.
Oxford’un erkek takımı 2017’den bu yana ilk zaferini yaşadı
Thames Nehri’ndeki erkekler yarışında gülen bu kez Oxford oldu. Oxford Üniversitesi’nin erkek takımı, yarış boyunca harikalar yarattı. 6,8 kilometrelik parkuru 16 dakika 47 saniyelik derece ile tamamlayan Oxford, 2017’den bu yana ilk galibiyetini aldı. Geride kalan yarışlarda Oxford’un 81, Cambridge’ın ise 85 şampiyonluğu bulunuyor.
Kaynak: The Guardian