Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (4 Nisan 2022): Macaristan’da Orban’ın zaferi Türkiye muhalefetine ne anlatıyor? 

Editör: Egemen Gök

Macaristan’da 8,2 milyon seçmen dün (3 Nisan) sandık başına gitti. Seçimleri Başbakan Viktor Orban liderliğindeki Fidesz (Macar Yurttaş Birliği) ve Hıristiyan Demokratik Halk Partisi (KDNP) koalisyonu kazandı.

Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre tüketici fiyatları (TÜFE) mart ayında yüzde 5,46 arttı. Şubat ayında yüzde 54,44 olan yıllık enflasyon ise yüzde 61,14’e ulaştı. Bu oran 2002’den bu yana kaydedilen en yüksek enflasyon olarak kayda geçti. Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göre ise enflasyon mart ayında yüzde 11,93 artarken, bir yıllık artış yüzde 142,63 oldu. 

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Medyascope muhabiri Özge Çakır Somlyai, siyasetbilimci Edgar Şar ve Prof. Dr. Ahmet İnsel, Macaristan’daki seçimleri değerlendirdi.

Spotify’dan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.