Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’den Bulgaristan’a 1.6 milyarlık F-16 satışına onay

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı’nın Bulgaristan’a 1.6 milyar dolar değerinde sekiz adet F-16 savaş uçağı ve uçakla ilgili diğer ekipmanların satışına onay verdiğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma, Güvenlik ve İşbirliği Ajansı’ndan yapılan açıklamada, Vaşington yönetiminin Bulgaristan’a değeri 1.6 milyar dolar olan sekiz adet F-16 savaş uçağı ve uçakla ilgili diğer ekipmanların satışına onay verildiği bilgisi paylaşıldı. Pentagon, satışta ana yüklenicinin Lockheed Martin olacağını belirtti.

ABD’li yetkililer, bu satışın Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile doğrudan ilgili olmadığını söyledi. Konuya aşina bir kaynak ise satışın Bulgaristan’ın hava kuvvetlerini modernize etme, iyileştirme ve NATO müttefikleriyle birlikte çalışabilirliğini geliştirme yönünde yıllardır devam ettirdiği çabanın bir parçası olduğunu vurguladı ve bu yüzden uçak satışının Ukrayna’daki savaş ile fazla bir ilgisi olmadığını belirtti.

Konu hakkında bilgi sahibi başka bir kaynak ise satışı onaylanan uçakların yeni üretim olacağını ve bu yüzden teslimata hazır hale gelmelerinin en az üç-dört yıl süreceğini söyledi.

Bulgaristan iki yıl önce F-16 savaş uçaklarını satın almıştı.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.