Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden “Turistik Otel” açıklaması: “Sürece dahlimiz yok, bilakis yapıya zarar verildiğini kurula bildirdik”

Diyarbakır’da ikinci derece sit alanı tescilli yapı olmasına rağmen Dicle Üniversitesi tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda Koruma Bölge Kurulu kararı ile yıkımına başlanan Turistik Palas Oteli ile ilgili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden yazılı açıklama yapıldı.

2 Nisan Cumartesi günü Medyascope‘ta yer alan habere ilişkin olarak bir açıklama yayımlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, belediyenin Koruma Bölge Kurulu’na otelin yıkılması başvurusunda bulunduğu iddiasını reddetti.

Açıklamada “Söz konusu yapıya ilişkin belediyemizce Dicle Üniversitesi’ne yapılmış herhangi bir rapor hazırlama talebi ile Koruma Bölge Kurulu’na da tescilin kaldırılması ve yapının yıkılmasına ilişkin bir başvuru bulunmamaktadır. Bilakis bahse konu yapıya ilişkin düzenlenmiş olan, Basit Onarım Ön İzin Belgesi kapsamında belirtilenler dışında, müdahalelerin yapılıp yapıya zarar verildiğinin tespiti belediyemiz KUDEB uzmanları tarafından yapılmış ve 21.10.2021 tarih ve E.37103 sayılı yazımız ile Diyarbakır Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne bildirilmiştir. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin bunun dışında herhangi bir başvurusu, girişimi veya talebi olmamıştır” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.