Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YSK 81 ilin çıkaracağı milletvekili sayısını açıkladı, İstanbul 98, Ankara 36, İzmir 28, Bursa 20 milletvekili çıkaracak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Milletvekili Seçimi Kanunu gereğince genel nüfus sayımını yapmasını izleyen altı ay içinde milletvekillerinin illere göre dağılımını belirliyor ve ilan ediyor. Resmi Gazete’de bugün (5 Nisan) yayımlanan YSK kararına göre, üç seçim çevresine ayrılan İstanbul en çok milletvekili çıkaracak il oldu. 98 milletvekili çıkaracak İstanbul’u Ankara 36, İzmir 28, Bursa 20 milletvekili ile izledi.

YSK, yasa gereğince 18’den fazla milletvekili çıkaran illeri birden çok seçim bölgesine ayırıyor. YSK’nın aldığı karar gereğince İstanbul ve Ankara üç, İzmir ve Bursa iki seçim çevresine ayrıldı. Buna göre İstanbul birinci seçim çevresi 35, ikinci seçim çevresi 27, üçüncü seçim çevresi 36 milletvekili çıkaracak. 

Ankara birinci seçim çevresi 13, ikinci seçim çevresi 11, üçüncü seçim çevresi 12 milletvekili çıkaracak. İzmir birinci seçim çevresi 14, ikinci seçim çevresi 14 milletvekili çıkaracak. Bursa birinci seçim çevresi 10, ikinci seçim çevresi 10 milletvekili çıkaracak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.